sâmbătă, ianuarie 28, 2023
1 C
București
spot_img

Biletele de avion cu 10 euro devin ISTORIE! Ce spune un responsabil al unei companii aviatice

Ryanair, o companie low-cost, a anunțat că nu va mai vinde bilete la 10 euro. Compania aeriană nu va mai oferi zboruri la preţuri mici din cauza scumpirilor combustibilului, a declarat pentru BBC şeful companiei aeriene, Michael O’Leary. Acesta a adăugat că „era biletului de 10 euro s-a încheiat”.

Cred că nu vom mai avea bilete de 10 euro. Cotaţiile petroliere sunt mult mai ridicate după invadarea Ucrainei de către Rusia. Cred că nu vom mai vedea astfel de tarife timp de mai mulţi ani,” a spus Michael O’Leary într-un interviu pentru BBC Radio 4.

Acesta a adaugat însă că, în opinia lui, oamenii nu vor renunţa la transportul aerian. Şeful companiei aeriene a precizat în acest context că, în ciuda creşterii costului vieţii, se aşteaptă ca pasagerii să caute opţiuni cu costuri mai mici, mai degrabă decât să reducă zborurile.

Companiile aeriene de tip low-cost, cum este Ryanair dar şi rivala britanică Easyjet, au bulversat piaţa transportului aerian în ultimii 20 de ani graţie preţurilor lor reduse. Acest lucru a stimulat călătoriile pe distanţe scurte, în special pentru vacanţe de tip city break.

Potrivit lui Michael O’Leary, tarifele medii la biletele Ryanair ar urma să crească de la aproximativ 40 euro, până la aproximativ 50 de euro pe cursă în următorii cinci ani.

Această creştere, având în vedere care este structura tarifară a curselor de tip low-cost, în care există numeroase costuri suplimentare pentru bagaje, ar putea duce la majorarea semnificativă a costului total al unei călătorii dus-întors până la câteva sute de euro.

Michael O’Leary crede, totodată, că cererea pentru călătorii cu avionul se va menţine.

Text și foto: BBC/Facebook/ Ryanair

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole