marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

„Cadouri” acte false, cumpărate cu 50 de euro fiecare

Șoferul și pasagerul unui autoturism, care se deplasa în Bulgaria, au fost identificați vineri, 3 iunie 2022, cu permise de conducere falsificate.
Ca justificare a ilegalității, persoanele au declarat că le-ar fi primit cadou din partea unor prieteni, potrivit informației oferite de Poliția de Froniteră, pentru INFO ANUNȚ.
În punctul de trecere a frontierei Cahul, acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit documentele de călătorie și bagajele ale acestora.
Ca urmare, în lucrurile personale, cei doi bărbați de 30 și 31 de ani, ambii originari din raionul Taraclia, dețineau permise de conducere cu însemnele autorităților poloneze. La verificarea actelor cu tehnica specială s-au depistat indici clari de falsificare.
În declarații, tinerii moldoveni au susținut că la o sărbătoare primise în dar documentele de la niște prieteni, ca ulterior să recunoască că le-au cumpărat, contra sumei de 50 de euro pentru fiecare.
Pe fapt, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF, pentru expertiză.
În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art. 361 al.1 Cod Penal al RM).
Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (03 – 04 iunie 2022)
Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 27 286, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 20 983.
✔️ Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 28 817 traversări, iar 12 640 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană și alte 6 812 – frontiera aeriană.
✔️ Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 11 127 traversări persoane;
PTF Sculeni – 7 915 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 6 812 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 819 traversări persoane;
PTF Cahul – 3 365 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – Galați – 3 036 traversări persoane;
🇺🇦 Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 707 treceri, dintre care 5 248 pe direcția intrare în Republica Moldova. Totodată, numărul de 1 629 au constituit trecerile minorilor ucraineni.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole