luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Ce este și de ce avem nevoie de dezvoltare personală. Video

Dobândirea de noi abilități și cunoștințe este cea mai bună garanție pentru un viitor incert, iar pentru aceia care învață, cresc, sunt adaptabili și îmbrățișează schimbarea, succesul nu este o posibilitate, ci un fapt.

Mulți oameni nu își acceptă limitele, își găsesc justificări și scuze ori dau vina pe alții. Alții sunt defensivi și nu tolerează niciun fel de feedback. Iar alții sunt pur și simplu reticenți în a face orice pentru a-și rezolva problemele.

Unii dintre noi ne dorim o soluție rapidă pentru că „nu avem timp” de dezvoltare personală sau pur și simplu nu știm ce să facem.

Însă dezvoltarea personală este un proces în continuă desfășurare care ne ajută să devenim conștienti de felul în care trăim acum, de cognițiile noastre disfuncționale sau toxice și să ne restructurăm mintea și emoțiile ca să avem o viață mai împlinită și mai frumoasă.

Dezvoltarea personală implică descoperirea talentelor, abilităților și potențialului care se află în interiorul nostru. Implică valorificarea acestora prin activități continue de studiu și muncă, prin depunerea eforturilor de a ne perfecționa, de a ne îmbunătăți, de a ne șlefui.

Implică lucrul cu mintea, emoțiile și trupul nostru. Presupune igienă și sănătate fizică, mentală și emoțională, stabilirea de țeluri, crearea de strategii pentru optimizarea calității vieții.

Cu toții avem un trecut, mai mult sau mai mai puțin nefast, am avut un anumit istoric în familia noastră și am preluat anumite modele de la cei din jur.

Dezvoltarea personală ne ajută să identificăm și să renunțăm la tot ceea ce nu ne folosește, să ne rescriem credințele și să adăugăm în gândirea noastră percepții noi.

Ea aduce înțelegere, acceptare și vindecare. Nu poți să îți stabilești obiective sau să îți dai voie să visezi dacă nu ai încredere în tine și în puterea ta personală.

Dezvoltarea personală ne folosește enorm în relațiile cu cei din jur – ne schimbăm atitudinea și comportamentul în relaționarea interpersonală.

Text: ursula-sandner

Foto: pixabay/ video: youtube

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole