Peste 4 mii de intervenții ale pompierilor salvatori, în weekend

Date:

Share post:

În acest sfârșit de săptămână (17-19.06.2022), la nivel național, salvatorii au gestionat 4.242 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 3.478 de solicitări.

Peste 4 mii de intervenții ale pompierilor salvatori, în weekend

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 293 de incendii, precum și în alte 458 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc.

Din totalul celor 293 de incendii care au avut loc în ultimele trei zile la nivel național, 166 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 170 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 13 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, opt persoane și-au pierdut viața.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 33 persoane aflate in dificultate.

40 de mesaje RO-ALERT

În perioada de referință, au fost transmise 40 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, 37 privind prezența animalelor sălbatice (urs) și 3 mesaje de avertizare a populației privind fenomenele meteorologice.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

❗Intervenția care a avut loc în timpul zilei de vineri, în județul Ialomița, pe DN 2A, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat la un accident rutier produs între un autoturism și o motocicletă. Ajunși la fața locului, pompierii au găsit o victimă care prezenta leziuni incompatibile cu viața și alte patru persoane  cărora li s-a acordat asistență medicală de urgență, fără a fi necesar transportul la spital.

❗Un alt eveniment soldat cu victime a avut loc pe parcursul dimineții de sâmbătă, în județul Alba, unde pompierii au intervenit la incident rutier produs pe DN 1. În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme, din care au rezultat trei victime, două dintre acestea încarcerate. Din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite, unul dintre șoferi a decedat. Salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor celor două persoane, ulterior acestea fiind transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Text: IGSU

Foto: arhiva

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.