Ce oportunități de afaceri oferă Republica Moldova?

Date:

Share post:

Evoluțiile economice din Republica Moldova, prioritățile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și oportunitățile investiționale din țara noastră au fost abordate de premierul Pavel Filip și Secretarul Adjunct al Departamentului Comerțului al SUA, Ian Steff, în cadrul unei întrevederi la Washington.

Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că țara noastră a înregistrat evoluții pozitive din punct de vedere economic, fiind asigurată stabilizarea economiei și a sectorului financiar-bancar. Urmare a reformelor promovate în sectorul bancar, în acest an, pe piața bancară din Moldova a venit cea mai mare bancă din România, iar săptămâna trecută, a fost semnat precontractul de vânzare a pachetului de acțiuni în banca sistemică „Moldova Agroindbank”.

Pavel Filip a punctat reformele promovate de Guvern, inclusiv acțiunile pentru facilitarea activității agenților economici, care, într-un final, au asigurat o creștere economică de 4% în 2016 și de 4,5% în 2017. În anul trecut, au fost create aproximativ 60 de mii de locuri de muncă, iar investițiile în Zonele Economice Libere au constituit 115 milioane de dolari.

Executivul se va concentra în continuare pe identificarea unor noi surse de creștere economică, prin stimularea businessului și atragerea investițiilor”, a accentuat premierul.

La rândul său, Secretarul Adjunct Ian Steff a exprimat interesul pentru explorarea oportunităților de investiții în țara noastră, în mod special în sectorul IT, în domeniul infrastructurii, al proprietății intelectuale și al protecției drepturilor de autor. Totodată, oficialul american a prezentat o serie de programe ale Departamentului de Comerț al SUA la care pot aplica și oamenii de afaceri din țara noastră.

Pe parcursul anului trecut, volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și SUA a depășit 89 milioane de dolari, în creștere cu peste 26% față de anul 2016. Astfel, SUA se află pe locul 16 la nivel mondial printre țările partenere cu care Republica Moldova are relaţii comerciale.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.