sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Premierul Pavel Filip: Avem nevoie de un leadership puternic al SUA în asigurarea securităţii în regiune

În contextul vizitei la Washington, premierul Pavel Filip a participat la o masă rotundă, organizată de către vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson. Evenimentul a reunit experți ai Departamentului de Stat al SUA, ai Departamentului Apărării, precum și reprezentanți ai Institutului de pace și ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv, menționând în mod special progresele înregistrate în reabilitarea sistemului financiar-bancar și în creşterea competitivităţii sectoarelorcheie ale economiei, inclusiv datorită asistenței SUA. „Conştientizăm foarte bine faptul că fără investiţii externe şi fără un climat investiţional favorabil nu vom putea face un salt calitativ spre modernizarea ţării şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţeni”, a spus prim-ministrul.

În altă ordine de idei, premierul s-a referit la importanța consolidării cooperării moldo-americane în promovarea stabilităţii pe plan regional şi global: „Avem nevoie de un leadership puternic al SUA în asigurarea securităţii în regiune şi contăm mult pe acest suport”.

Ținând cont de provocările de securitate curente, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic a menționat că SUA va sprijini în continuare eforturile Republicii Moldova de contracarare a imixtiunii externe și va contribui la accelerarea transformărilor democratice din Republica Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole