Premierul Pavel Filip: Avem nevoie de un leadership puternic al SUA în asigurarea securităţii în regiune

Date:

Share post:

În contextul vizitei la Washington, premierul Pavel Filip a participat la o masă rotundă, organizată de către vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson. Evenimentul a reunit experți ai Departamentului de Stat al SUA, ai Departamentului Apărării, precum și reprezentanți ai Institutului de pace și ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv, menționând în mod special progresele înregistrate în reabilitarea sistemului financiar-bancar și în creşterea competitivităţii sectoarelorcheie ale economiei, inclusiv datorită asistenței SUA. „Conştientizăm foarte bine faptul că fără investiţii externe şi fără un climat investiţional favorabil nu vom putea face un salt calitativ spre modernizarea ţării şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţeni”, a spus prim-ministrul.

În altă ordine de idei, premierul s-a referit la importanța consolidării cooperării moldo-americane în promovarea stabilităţii pe plan regional şi global: „Avem nevoie de un leadership puternic al SUA în asigurarea securităţii în regiune şi contăm mult pe acest suport”.

Ținând cont de provocările de securitate curente, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic a menționat că SUA va sprijini în continuare eforturile Republicii Moldova de contracarare a imixtiunii externe și va contribui la accelerarea transformărilor democratice din Republica Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.