Premierul Pavel Filip: Avem nevoie de un leadership puternic al SUA în asigurarea securităţii în regiune

Date:

Share post:

În contextul vizitei la Washington, premierul Pavel Filip a participat la o masă rotundă, organizată de către vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson. Evenimentul a reunit experți ai Departamentului de Stat al SUA, ai Departamentului Apărării, precum și reprezentanți ai Institutului de pace și ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv, menționând în mod special progresele înregistrate în reabilitarea sistemului financiar-bancar și în creşterea competitivităţii sectoarelorcheie ale economiei, inclusiv datorită asistenței SUA. „Conştientizăm foarte bine faptul că fără investiţii externe şi fără un climat investiţional favorabil nu vom putea face un salt calitativ spre modernizarea ţării şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţeni”, a spus prim-ministrul.

În altă ordine de idei, premierul s-a referit la importanța consolidării cooperării moldo-americane în promovarea stabilităţii pe plan regional şi global: „Avem nevoie de un leadership puternic al SUA în asigurarea securităţii în regiune şi contăm mult pe acest suport”.

Ținând cont de provocările de securitate curente, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic a menționat că SUA va sprijini în continuare eforturile Republicii Moldova de contracarare a imixtiunii externe și va contribui la accelerarea transformărilor democratice din Republica Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.