Iașiul își dublează spațiul verde

Date:

Share post:

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a decis introducerea a 30% din extravilan în intravilanul municipiului reşedinţă, măsură ce va determina creşterea suprafeţelor de spaţiu verde cu circa 1.000 de hectare.

Practic se dublează suprafeţele de spaţiu verde aferente locuitorilor municipiului Iaşi, ele putând acoperi, conform legii, o suprafaţă pentru 800.000 de locuitori. Această măsură este absolut necesară. Mare majoritate din suprafeţele care se solicită să intre în intravilanul municipiului Iaşi fac parte din suprafeţele plantate sau exploatate agricol pe parcursul anilor precedenţi. Am cerut ca acest lucru să se facă imediat după eliberarea certificatului de urbanism şi prin toate celelalte reglementări pe care le vom aviza, în consecinţa atribuţiilor pe care autoritatea locală le are faţă de avizarea planurilor de urbanism“, a declarat Mihai Chirica.

Edilul a anunţat, totodată, că intenţionează să crească nu doar suprafaţa, ci şi calitatea suprafeţelor de teren existente în momentul de faţă şi în intravilanul municipiului Iaşi.

Avem un program pe următorii doi ani de aproximativ două milioane de lei, care vizează în cea mai mare parte îmbunătăţirea calităţii acestor spaţii verzi, creşterea suprafeţelor plantate, creşterea calităţii gazonului de pe acestea şi transformarea lui într-o zonă de odihnă“, a declarat primarul.

Mihai Chirica a mai anunţat, cu aceeaşi ocazie, că intenţionează să înfiinţeze parcuri pentru câini. El a precizat că, pentru început, vor fi amenajate astfel de spaţii în zona Parcului Expoziţiei şi Parcului Copou, cu suprafeţe de aproximativ 200 de metri pătraţi fiecare.

Se numesc bark-park-uri, parcuri pentru fiinţele care latră. Posesorii acestor vietăţi pot lăsa să alerge în voie în aceste parcuri, după care să îşi continue vizita. Am discutat şi cu colegii de la Servicii Publice Iaşi să vedem dacă va rămâne o suprafaţă unică de 200 de metri sau să o compartimentăm astfel încât câinii să nu intre în contact unii cu ceilalţi. Vom aprecia de la caz la caz, în funcţie de solicitările venite din partea posesorilor de câini. În parcul Expoziţiei va fi pe partea dreaptă din partea de nord. În Parcul Copou, va fi pe partea stângă, tot la intrarea din partea de nord“, a declarat primarul.

Autor:Sofia Filip
Foto:Primăria Iași Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.