Ce rol are oxigenul medicinal în tratarea pacienților COVID-19?

Date:

Share post:

Spitalul Modular 1 Elias a fost conectat la un rezervor Linde cu capacitate de 20.000 de litri. Ce rol are oxigenul medicinal în tratarea pacienților COVID-19?

Linde Gaz, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze industriale și medicinale din România, a pus recent în funcțiune instalația de alimentare cu oxigen medicinal a Spitalului Modular 1 Elias, se arată într-un anunț innformativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ. Acesta va fi utilizat pentru tratarea pacienților în stare critică și după depășirea crizei COVID 19.

Adaptarea infrastructurii Spitalului Elias pentru tratarea pacienților cu COVID-19 a implicat și o triplare a capacității existente de stocare a oxigenului. Noul rezervor cu capacitate de 20.000 de litri permite alimentarea Spitalului Elias și a Spitalului Modular 1 Elias la parametri optimi de debit, presiune și calitate. Montarea rezervorului a necesitat realizarea unui nou amplasament și adaptarea sistemelor de distribuție. Spitalul Modular dispune, în premieră, de rampe mobile pentru gazele medicinale, care oferă un plus de flexibilitate în tratarea pacienților care au nevoie de suport ventilator sau de oxigenoterapie, după cum ne transmite comunicatul de presă al LINDE GAZ România.

Întreaga echipă Linde a lucrat continuu pentru a finaliza la timp acest proiect complex, cu termene de execuție foarte scurte și dificultăți în importul de echipamente din state UE. Ne-a ajutat experiența colegilor din alte țări pentru proiectarea instalației. Ne bucurăm că suntem parte din acest proiect, alimentarea cu oxigen fiind esențială, cu atât mai mult în contextul actual”, a declarat Iulia Oprea, Head of Healthcare Linde Gaz România.

Spitalul Modular 1 Elias este gândit pe trei module pentru pacienții cu coronavirus, în diferite stadii: pacienți testați și neconfirmați, cazuri mai puțin grave și cazuri critice, într-un modul ATI. Spațiul a fost prevăzut de la început cu instalație de gaze medicinale pentru cele 38 de paturi pentru a acomoda, în orice moment, un număr mai mare de pacienți. Ne dorim să funcționeze ca o secție exterioară ATI, astfel încât să protejăm pacienții internați la Spitalul Elias de riscul infectării”, a declarat Oana Gheorghiu, membru fondator al asociației Dăruiește Viață.

Oxigenoterapia este cea mai utilizată terapie la nivel global, cu rol vital în tratarea bolilor aparatului respirator. Pacienții cu forme medii și severe de COVID 19 pot primi indicație medicală pentru oxigenoterapie.

Este important ca secțiile de terapie intensivă, sălile de operații sau saloanele pacienților să aibă continuitate în alimentarea cu oxigen și să existe o constanță a parametrilor. În ultima perioadă spitalele s-au dotat cu suplimentar cu ventilatoare sau camere hiperbarice. În multe cazuri va fi nevoie de adaptarea întregii instalații de alimentare cu gaze medicinale”, a adăugat Iulia Oprea.

Proiectul Spitalului Modular din curtea Spitalului Elias poate fi replicat cu ușurință, contribuind la creșterea accesului pacienților la tratament adecvat în întreaga țară. Linde Gaz România și-a manifestat deschiderea pentru implicarea în proiecte similare.

Dimensionarea și alegerea sistemelor de stocare și distribuție a oxigenului medicinal ia în considerare numărul total de paturi, numărul de paturi din secția de terapie intensivă și numărul de săli de operație. Rezervoarele criogenice de stocare a oxigenului medicinal lichefiat reprezintă cea mai eficientă soluție de alimentare pentru spitalele medii și mari în condițiile în care amplasarea acestor rezervoare respectă condițiile tehnice de instalare.

Istoric

Linde este lider mondial în domeniul industriei de gaze și inginerie, cu vânzări în 2019 de 28 de miliarde de dolari (25 de miliarde de euro) la nivel global. Misiunea companiei este de a face lumea mai productivă, oferind soluții, tehnologii și servicii de înaltă calitate, care contribuie la succesul clienților și la susținerea și protejarea planetei.  

Compania deservește o varietate de domenii și industrii: aerospațială, chimică, alimentară și băuturi, electronică, energie, medicină, prelucrătoare și metalurgică. Gazele industriale Linde sunt utilizate în nenumărate aplicații, de la oxigen în spitale pentru salvarea vieților, până la gaze de înaltă puritate și gaze speciale pentru fabricarea electronicelor, hidrogen pentru combustibili curați și multe altele. De asemenea, Linde oferă soluții de procesare a gazelor de ultimă generație pentru a sprijini extinderea clienților, îmbunătățirea eficienței și reducerea emisiilor.

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.