Cetățeni străini, reținuți la frontieră, pentru organizarea migrației ilegale

Date:

Share post:

Doi cetățeni din Ucraina sunt reținuți pentru organizarea migrației ilegale. Aceștia ar fi pretins de la trei bărbați suma de 3 300 de dolari pentru a facilita trecerea clandestină din Ucraina în Republica Moldova.
Cetățeni străini, reținuți la frontieră, pentru organizarea migrației ilegale
Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, ca urmare a cooperării și schimbului de informații între angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac și grănicerii ucraineni.
Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova în proximitatea liniei frontierei de stat au fost depistate trei persoane cu vârste de 25 și 26 de ani. Tinerii au fost legitimați ca cetățeni ucraineni, originari din regiunea Odessa. Persoanele au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldovei.
În procesul audierii s-a stabilit că aceștia ar fi fost conduși pe teritoriul Moldovei de alți doi cetățeni ucraineni. Pentru serviciul călăuzelor, tinerii ucraineni ar fi achitat inițial suma de 1800 de dolari, urmând să achite o altă tranșă de 1500 de dolari când ajungeau în Republicii Moldova.
În rezultatul măsurilor comune întreprinse de polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, persoanele implicate în organizarea migrației ilegale au fost reținute în scurt timp. Reținerea unuia dintre bănuiți de migrație ilegală a avut loc pe teritoriul Ucrainei de către autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar celălalt bărbat – cu rolul de șofer – de către polițiștii de frontieră. Ultimul este reținut pentru 72 de ore.
Totodată, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.
În repercusiune, acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoanele implicate activitatea de migrație ilegală.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI
spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.