sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Cetățeni străini, reținuți la frontieră, pentru organizarea migrației ilegale

Doi cetățeni din Ucraina sunt reținuți pentru organizarea migrației ilegale. Aceștia ar fi pretins de la trei bărbați suma de 3 300 de dolari pentru a facilita trecerea clandestină din Ucraina în Republica Moldova.
Cetățeni străini, reținuți la frontieră, pentru organizarea migrației ilegale
Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, ca urmare a cooperării și schimbului de informații între angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac și grănicerii ucraineni.
Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova în proximitatea liniei frontierei de stat au fost depistate trei persoane cu vârste de 25 și 26 de ani. Tinerii au fost legitimați ca cetățeni ucraineni, originari din regiunea Odessa. Persoanele au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldovei.
În procesul audierii s-a stabilit că aceștia ar fi fost conduși pe teritoriul Moldovei de alți doi cetățeni ucraineni. Pentru serviciul călăuzelor, tinerii ucraineni ar fi achitat inițial suma de 1800 de dolari, urmând să achite o altă tranșă de 1500 de dolari când ajungeau în Republicii Moldova.
În rezultatul măsurilor comune întreprinse de polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, persoanele implicate în organizarea migrației ilegale au fost reținute în scurt timp. Reținerea unuia dintre bănuiți de migrație ilegală a avut loc pe teritoriul Ucrainei de către autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar celălalt bărbat – cu rolul de șofer – de către polițiștii de frontieră. Ultimul este reținut pentru 72 de ore.
Totodată, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.
În repercusiune, acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoanele implicate activitatea de migrație ilegală.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole