Cetățenii moldoveni vor putea călători în Turcia în baza buletinului de identitate

Date:

Share post:

Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Turcia vor putea călători dintr-o țară în alta în baza buletinului de identitate. Acest lucru a devenit posibil după ce Guvernul de la Chișinău a aprobat semnarea Protocolului interguvernamental de modificare a Acordului dintre cele două state privind abolirea reciprocă a vizelor, care va fi parte integrantă a acestuia.

Noile prevederi vor contribui la intensificarea relațiilor de colaborare moldo-turce pe toate dimensiunile, inclusiv în domeniul comercial și cel al turismului.

Cetățenii care vor călători în baza buletinului de identitate vor putea intra pe teritoriul statelor pentru aceiași perioadă de ședere ca şi în cazul paşapoartelor. În același timp, persoanele care vor călători în baza buletinului de identitate nu vor putea munci,  face studii sau să stea o perioadă mai mare de 90 de zile pe teritoriul celuilalt stat. În aceste cazuri, persoanele vor trebui să obțină viză înainte de călătorie.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.