China vrea să investească mai mult în Republica Moldova

Date:

Share post:

Joi, 4 octombrie 2018, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a avut o întrevedere reprezentanții unei companii chineze, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniul de producere, pe teritoriul Aeroportului Liber Internațional Mărculești, precum și de exportul de produse alimentare din Moldova spre China.

Reprezentanții companiei chineze și-au reiterat disponibilitatea de a investi în Republica Moldova menționând că acestă țară reprezintă o punte de legătură între Est și Vest.

„Republica Moldova oferă diverse oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale și zonelor economice libere, cum ar fi taxa unică de 7%, procedura simplificată de raportare – companiile prezintă un singur raport. Suntem gata să oferim tot suportul necesar venirii marilor investitori în țara noastră” , a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

Ministrul a mai vorbit despre reformele realizate de Guvern în scopul creării unui climat de afaceri competitiv și atractiv pentru investitorii străini, dar și a prezentat facilitățile de care beneficiază rezidenții zonelor economice libere din țara noastră. Referindu-se la Aeroportul Liber Internațional Mărculești, ministrul a menționat că acesta reprezintă un punct strategic pentru volumul de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, care oferă acces imediat către transportul rutier, feroviar și aerian într-un singur nod.

Stelly Rusnac

Foto: mei.gov.md

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.