vineri, iunie 2, 2023
29.2 C
București
spot_img

Chișinăul alege duminică între un democrat și un socialist

În turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, în buletinele de vot sunt înscriși doi candidați: Ion Ceban, candidatul PSRM, cu 40.98% din voturi, și Andrei Năstase, liderul Platformei DA, pentru care au votat 32.12% dintre alegători.

În cadrul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor municipale, Andrei Năstase, se adresează cetățenilor cu o serie de promisiuni.

”Eradicarea corupției, a haosului și schemelor de furt a banului public o voi face prin mijloace legale, judicioase și nu prin acte de arbitrariu și dezmăț. Meritocratia, integritatea și profesionalismul fiind dezideratele mele supreme în acest sens, iar reformarea sistemului de sănătate municipal, care trebuie sa devină un model pentru toată țara, este unul dintre obiectivele noastre prioritare.Vreau să cresc calitatea vieții chișinăuienii și a locuitorilor din suburbii’’ – spune Andrei Năstase

De cealaltă parte, promisiuni electorale generoase vin şi din partea socialistului Ion Ceban, candidat la funcţia de primar al Capitalei. Acesta promite mai multe proiecte, care deja sunt funcţionale şi implementate de actuala administraţie a Chişinăului.

Este vorba despre informarea cetăţenilor prin intermediul site-ului Primăriei despre lucrările de reparaţie, sistarea apei calde sau a încălzirii, astfel Primăria va deveni mai transparentă.

”Voi avea un consilier nemijlocit şi în fiecare zi din relaţia cu suburbiile vom avea o direcţie în urma reorganizării care se va ocupa de aceste parteneriate publice de atragere a investiţiilor”- a declarat Ion Ceban.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale s-a dat startul tipăririi buletinelor de vot pentru alegerea primarului general, astfel încât vor fi tipărite în total 634.547 buletine de vot, dintre care 408.080 în limba română și 226.467 în limba rusă.

Autor:Stelly Rusnac

Foto:Facebook.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole