Cinci personalități din Republica Moldova au fost decorate de Președinția României

Date:

Share post:

Într-un cadru solemn, la Ambasada României din Chișinău, cinci personalități ale Republicii Moldova au fost decorate vineri de președintele Klaus Iohannis, prin intermediul Excelenței Sale ambasadorul Daniel Ioniță.

Este vorba despre Ordinul ”meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C ”Artele plastice”, pentru pictorul Ghenadie Jalbă, președinte al Uniunii Artisticilor Plastici și Eleonora Romanescu, pictor.

Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Ofițer Categoria A ”Literatura” a fost oferit Anei Bantoș, critic și istoric literar. ”Meritul Cultural”, de asemenea în grad de ofițer, dar categoria D, l-a primit Ninela Caranfil, artistă emerită a Republicii Moldova.

Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A ”Literatura”, a fost decernat Mariei Pilchin, cercetător științific la Academia de Științe și lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea de Stat a Moldovei.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția importantă pe care o are la promovarea continuă a limbii române, a culturii și tradițiilor românești, precum și pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova, Președintele României a oferit Ordinul ”Meritul pentru Învățământ”, în grad de Ofițer, domnului Boris Volosatîi, director al Liceului Româno-Francez ”Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Ordinea Zilei, prezentă la eveniment, a citit pe chipul celor prezenți emoții de nedescris. Pentru ei, aceste recunoașteri ale muncii depuse de-a lungul anilor, materializate în Ordine de Merit, au reprezentat cel mai frumos dar de la Moș Crăciun.

Autor: Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.