Compania S2Global vrea să-și extindă afacerea din R. Moldova

Date:

Share post:

Compania americană S2Global, specializată în furnizarea de tehnologii pentru  inspecția vehiculelor și a bagajelor în vamă, dorește să-și extindă activitatea în Republica Moldova. Intenția a fost anunțată în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

Antreprenorii din SUA au informat că dispun și de soluții IT ce permit depistarea la hotar a mărfurilor interzise, cum ar fi armele și stupefiantele, dar și contracararea contrabandei cu țigări.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip a menționat că Guvernul pune accent pe implementarea tehnologiilor noi, fapt ce va permite eficientizarea activității instituțiilor statului, reducerea corupției, dar și sporirea încasările la buget. „Corupția poate fi eradicată doar prin tehnologii și limitarea intervenției directe a oamenilor. Multe persoane sunt tentate să-și organizeze în așa fel lucrul, încât să existe posibilități pentru a estorca mită. Ideea e simplă: cu cât mai multe probleme le creează persoanelor care traversează frontiera, cu atât mai mari sunt șansele să încaseze mită”, a spus Pavel Filip, inclusiv în contextul verificărilor de săptămâna trecută la vama Leușeni-Albița.

În condițiile în care circa 60% din activitatea S2 Global este axată pe elaborarea de soft, reprezentanții companiei s-au arătat interesați de beneficiile pe care le oferă „Moldova IT Park”. Pavel Filip a menționat că Parcul IT, lansat la 1 ianuarie 2018, are deja peste 240 de rezidenți. „Principalul avantaj este impozitul unic de 7%. Se face abstracție de birocrație corupție și alte bariere, nu ai nicio interacțiune cu instituțiile statului, există reguli transparente și clare”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul a solicitat companiei ca, în comun cu autoritățile naționale cu competențe în domeniu, să elaboreze un mecanism pentru implementarea în Republica Moldova a soluțiilor ce permit sporirea securității la frontieră.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.