Fermierii care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze

Date:

Share post:

Locuitorii satelor din raionul Dubăsari care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip în ședința Guvernului. Premierul a mulțumit colegilor care au purtat negocieri cu administrația de la Tiraspol și au reușit restabilirea accesului la aceste loturi pentru o perioadă de 20 de ani.

În acest an Guvernul a alocat 16 milioane de lei compensații pentru a acoperi  pierderile suportate de deținătorii de terenuri, deoarece aceștia nu puteau să le prelucreze. Anterior, Executivul a mai oferit 45 milioane de lei sub formă de compensații.

Pentru Guvern este bine că am obținut lucruri concrete pentru cetățenii noștri, dar și pentru că sumele care le alocam pentru plata compensațiilor, acum vor putea fi utilizate în alte scopuri”, a spus premierul.

În prezent,peste 5.550 de persoane dețin terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca. Suprafața totală a acestor terenuri este de 6.500 hectare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.