marți, februarie 7, 2023
0.6 C
București
spot_img

Fermierii care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze

Locuitorii satelor din raionul Dubăsari care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip în ședința Guvernului. Premierul a mulțumit colegilor care au purtat negocieri cu administrația de la Tiraspol și au reușit restabilirea accesului la aceste loturi pentru o perioadă de 20 de ani.

În acest an Guvernul a alocat 16 milioane de lei compensații pentru a acoperi  pierderile suportate de deținătorii de terenuri, deoarece aceștia nu puteau să le prelucreze. Anterior, Executivul a mai oferit 45 milioane de lei sub formă de compensații.

Pentru Guvern este bine că am obținut lucruri concrete pentru cetățenii noștri, dar și pentru că sumele care le alocam pentru plata compensațiilor, acum vor putea fi utilizate în alte scopuri”, a spus premierul.

În prezent,peste 5.550 de persoane dețin terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca. Suprafața totală a acestor terenuri este de 6.500 hectare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole