Fermierii care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze

Date:

Share post:

Locuitorii satelor din raionul Dubăsari care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip în ședința Guvernului. Premierul a mulțumit colegilor care au purtat negocieri cu administrația de la Tiraspol și au reușit restabilirea accesului la aceste loturi pentru o perioadă de 20 de ani.

În acest an Guvernul a alocat 16 milioane de lei compensații pentru a acoperi  pierderile suportate de deținătorii de terenuri, deoarece aceștia nu puteau să le prelucreze. Anterior, Executivul a mai oferit 45 milioane de lei sub formă de compensații.

Pentru Guvern este bine că am obținut lucruri concrete pentru cetățenii noștri, dar și pentru că sumele care le alocam pentru plata compensațiilor, acum vor putea fi utilizate în alte scopuri”, a spus premierul.

În prezent,peste 5.550 de persoane dețin terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca. Suprafața totală a acestor terenuri este de 6.500 hectare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...