sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Admiterea la facultate: Guvernul cere redistribuirea locurilor bugetare nesuplinite către specialitățile TIC

Șeful Guvernului de la Chișinău a cerut redistribuirea locurilor bugetare nesuplinite către specialitățile IT. Premierul Pavel Filip a vorbit despre creșterea cererii tinerilor care aleg să-și facă studiile în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, atunci când aplică la universități.

În urma rezultatelor primei etape de admitere, la Universitatea de Stat Tehnică a Moldovei sunt 3 candidați pentru un loc la buget, adică au fost înregistrate 677 de cereri pentru cele 245 de locuri oferite cu finanțare din partea statului.

Îmi pare bine că tinerii aleg să-și facă studiile la inginerie, în acest domeniu care de fapt este un domeniu al viitorului și nu înseamnă altceva decât că acești tineri prin meseria pe care o îmbrățișează sunt creativi și inventivi – exact de asemenea oameni are nevoie Republica Moldova”, a precizat premierul.

În context, Pavel Filip a solicitat responsabililor din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să inițieze toate procedurile necesare pentru redistribuirea locurilor la buget nesuplinite de la alte specialități, către cele din domeniul TIC, astfel, încât mai mulți tineri să aibă ocazia să facă studiile în acest domeniu cu finanțare din partea statului.

Prim-ministrul a mai specificat că este necesară pregătirea tinerilor pentru piața muncii în domeniile care sunt solicitate în prezent. Pentru susținerea sectorului informațional, a fost lansat primul parc IT virtual, care găzduiește în prezent circa 250 de rezidenți din totalul întreprinderilor IT din țara noastră, în număr de 400 companii.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole