Calea Ferată din Moldova trece în gestiunea Agenției Proprietății Publice

Date:

Share post:

Executivul de la Chișinău a aprobat o hotărâre privind trecerea a 144 de întreprinderi de stat și a cotelor părți din 72 de societăți pe acțiuni din proprietatea ministerelor în cea a Agenției Proprietății Publice. Între acestea – și Î.S. Calea Ferată din Moldova (CFM).

Un șir de instituții urmează să fie reorganizate, să fie comasate, să fie transformate în instituții publice. Pentru început, trecem tot la APP, astfel încât cât mai repede să ne putem apuca de administrarea acestor întreprinderi, de crearea unui management eficient și, în paralel, reorganizarea sau transformarea va fi făcută foarte repede”, a spus premierul Pavel Filip.

Angajații de la CFM nu și-au primit salariile de 3 luni, datoriile ajungând până la 100 milioane lei.

În cadrul unei ședințe de lucru la Guvern, premierul a criticat conducerea Căii Ferate din Moldova pentru managementul ineficient al întreprinderii și a dat indicații ca, în cel mai scurt timp, să fie stinse datoriile la salarii, să fie optimizate cheltuielile și să fie reorganizată strategic întreprinderea.

Miercuri, prim-ministrul a solicitat ministerelor să ofere tot sprijinul în procesul de transferare și reorganizare a întreprinderilor: „Să acordăm tot suportul, pentru că dacă nu luăm așa decizii, vor fi tergiversări și mai mari. De acest lucru sunt interesați mulți dintre cei care lucrează la întreprinderi, dar și în instituțiile pe care le reprezentați”.

Autor: Sofia Filip
Foto: Calea Ferată din Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași. Foto

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași va avea loc... Unde și în ce zi, la aceste două întrebări răspundem mai departe.

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la …

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la ... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare. Aceasta este tema de azi.