marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Programul PRIMA CASĂ: Familiile cu copii își vor putea cumpăra mai ușor locuințe

Familiile care au copii își vor putea cumpăra mai ușor o locuință în cadrul programului „Prima Casă”. Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor bănești pentru familiile cu copii.

Statul va achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul va achita toată suma, familia achitând doar dobânzile.

Costul maxim al unei locuințe procurate nu va putea depăși 1 milion lei (valoarea indicată în contractul de vânzare-cumpărare). Suma compensației va fi revizuită, la cerere, odată cu majorarea numărului de copii și automat – la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani. Dacă solicitantul poate beneficia de facilități atât ca angajat în sectorul public, cât și ca părinte, mărimea compensației bănești cumulative nu poate depăși 100% din valoarea creditului ipotecar.

Programul de stat „Prima casă” a fost lansat,  la 26 martie, pentru a ajuta tinerii să-și cumpere o locuință. Ulterior, Guvernul a decis să achite jumătate din costul locuinței pentru angajații din sectorul public.

Până acum aproape 250 de familii și-au cumpărat locuințe prin intermediul programului „Prima Casă”, pentru care statul a alocat în 2018 20 milioane de lei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole