Concurs cu finanțare între 40.000 și 100.000 de euro, pentru studenții UAIC

Date:

Share post:

În perioada 2-9 mai 2022, studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se pot înscrie la concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectului „Educația juridică și antreprenorială–cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”, POCU/829/6/13/140103, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri vor primi finanțare nerambursabilă cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă create de firmele nou înființate.

Planurile de afaceri vor putea fi elaborate și depuse de către membri ai grupului țintă al proiectului care au absolvit programul autorizat de formare în domeniul competențelor antreprenoriale și juridice desfășurat în cadrul proiectului IUS SMART sau care dețin un certificat de absolvire a unui curs de formare antreprenorială autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), obținut anterior.

Vor fi finațate doar acele întreprinderi care urmează să deruleze activitați economice în baza unui cod CAEN/ unor coduri CAEN menționate în Anexa 5 – Lista codurilor CAEN aferente direcțiilor de politică industrială menționate în Strategia Națională pentru Competitivitate 2014-2020, care se găsește pe site-ul proiectului – ww.ius-smart.uaic.ro, sau care vizează dezvoltarea activității în domeniile de dezvoltare inteligentă și sănatate identificate prin SNCDI (Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare), listă care se regăsește ca Anexa 5 bis la Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice – Lista domeniilor și subdomeniilor de specializare inteligentă și sănatăte, publicată tot pe site-ul proiectului.

După încheierea primei etape a competiției–depunerea planurilor de afaceri, în perioada 10–19 mai 2022 se va desfășura a doua etapă a competiției – evaluarea planurilor de afaceri și afișarea rezultatelor parțiale, care implică verificarea conformității administrative şi a eligibilităţii (10 mai 2022), evaluarea tehnico-financiară (11-15 mai 2022) și susținerea interviului (17-18 mai 2022).

Ultima etapă din calendarul competiției va avea loc în perioada 19-20 mai, când se va desfășura selecția planurilor de afaceri și afișarea rezultatelor finale.

Selecția planurilor de afaceri se va realiza pe baza mediei punctajului obținut la evaluarea tehnico-financiară și interviu, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În comisia de evaluare și selecție a planurilor de afaceri vor fi implicați actori ai mediului de afaceri și ai patronatelor din aria de implementare a proiectului. Pentru a participa la procesul de selecție, planurile de afaceri trebuie să includă minimum următoarele elemente: descrierea afacerii și a strategiei de implementare a planului de afaceri (obiective, activități, rezultate, indicatori), analiza SWOT a afacerii, schema organizatorică și politica de resurse umane, descrierea produselor/ serviciilor/ lucrărilor care fac obiectul afacerii, analiza pieței de desfacere și a concurenței, strategia de marketing, proiecții financiare privind afacerea.

Informații complete despre competiția de planuri de afaceri organizată în cadrul proiectului IUS SMART (condițiile de eligibilitate, conținutul dosarului, modalitatea de depunere a dosarelor, criteriile și etapele procesului de evalaure și selecție etc. ) sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.ius-smart.uaic.ro

Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi selectate în vederea acordării finanțării vor efectua un stagiu de practică organizat, cu o durată de 40 de ore, în cadrul unei întreprinderi existente, funcționale, a cărei activitate economică face parte din aceeași grupă CAEN cu cea aferentă planului de afaceri. În paralel cu stagiile de practică, viitorii antreprenori vor participa la activități de tip întreprinderi simulate, având  oportunitatea de a testa pe un model virtual idei, metode, instrumente de lucru pentru eficientizarea afacerii pe care se pregătesc să o lanseze. Pentru aceste activități, studenții vor primi o subvenție în cuantum de 750 de lei/persoană. De asemenea, vor beneficia de servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru definitivarea planului de afaceri și demararea afacerii.

Proiectul IUS SMART, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, urmărește dezvoltarea competențelor juridice și antreprenoriale pentru 350 de studenți în vederea înființării de afaceri, prin furnizarea unui program de formare și organizarea unui concurs de planuri de afaceri. Beneficiarii proiectului sunt studenții înmatriculați în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la studii de licență (cel puțin în anul 2 de studii pentru specializările la care durata studiilor este de 3 ani, respectiv cel puțin în anul 3 pentru specializările la care durata studiilor este de 4 ani), la master sau doctorat, de la toate cele 15 facultăți ale UAIC, care au domiciliul/reședința în regiunea Nord-Est a României (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava sau Vaslui) și sunt interesați de deschiderea unei afaceri în această regiune a țării.

Text și foto: Serviciul MEDIA

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.