Concurs pentru un nou rector la USMF din R. Moldova

Date:

Share post:

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova își alege, la 2 octombrie a.c., un nou rector, pentru că mandatul actualului rector Ion Ababii expiră în aceeași lună.

Pentru postul de rector al Universității, la USMF concurează șapte candidați.  Toți dețin titluri ștințifice, acesta fiind una dintre principalele condiții ale concursului. Aceștia sunt: Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale; Ghenadie Curocichin, doctor habilitat în științe medicale; Mihail Gavriliuc, doctor habilitat în științe medicale; Evghenii Guțu, doctor habilitat în științe medicale; Olga Tagadiuc, doctor habilitat în științe medicale; Anatolie Vișnevschi, doctor habilitat în științe medicale; Grigore Zapuhlîh, doctor habilitat în științe medicale.

Reprezentanții comunității academice, cu drept de vot, trebuie să se prezinte la urne cel puțin 2/3, ca să fie declarat valid scrutinul. Procesul de desfășurare  a alegerilor va fi asigurat de către Comisia tehnică de organizare a alegerilor rectorului Universităţii de Stat de Medicină si Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Alegerile se realizează prin vot universal, direct, secret și liber exprimat.

Mandatul rectorului Universității în exerciţiu se prelungeşte până la numirea în funcţie a rectorului nou ales. Dacă acest concurs este promovat de unul dintre candidați, atunci fondatorul (Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale) încheie cu rectorul ales un contract individual de muncă, cu o durată de 5 ani, care include şi prevederi ce ţin de salarizare, conform propunerilor Senatului.

Amintim că mandatul actualului rector, Ion Ababii, expiră în luna octombrie. El a condus Universitatea de Medicină timp de 25 de ani, cu mici întreruperi. Ion Ababii va rămâne în Universitate în calitate de președinte al Senatului.

                                                                                                                                                                                               Cristina STRATULAT

 

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.