Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Date:

Share post:

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Opinie avizată

Ne bucurăm că anul acesta, România este pentru prima oară gazda unui eveniment de o asemenea amploare. Neurofeedback-ul este un domeniu tânăr în țara noastră, ale cărui beneficii abia acum sunt descoperite de către practicieni.  Intenția noastră, ca organizație leader în România, este de a face accesibilă această formă de terapie în toata țara. 

Din 2019 organizăm cursuri de specialitate, de baza și avansate, programe de supervizare și de certificare în Neurofeedback.  Prin organizarea ACAN, ne dorim să  prezentăm o imagine de ansamblu și cuprinzătoare a cercetării moderne în domeniul neurofeedback-ului și a practicii clinice zilnice. Este o oportunitate minunată pentru experți și novici deopotrivă de a explora și aprofunda căile pentru optimizarea sănătății creierului”, spune Florentina Alden, co-fondator Neurofeedback România.

A doua ediție ACAN

A doua ediție ACAN promite să fie un eveniment vizionar, care va aborda traiectoria neurofeedback-ului din trecut și până în prezent și va evidenția impactul evoluției terapiei Neurofeedback  în ceea ce privește îmbunătățirea cognitivă și tehnicile terapeutice.

Pe agenda evenimentului se numără teme precum: analiza creierului prin brain mapping, stimularea pulsului transcranian și neurofeedback, impactul neurofeedbackului la pacienții cu epilepsie, combinarea metodelor de neurofeedback și neuromodulare prin lumină sau efectele terapeutice ale consumului de ayahuasca.

Participanții vor avea ocazia să ia parte la prezentări inspiraționale și grupuri de discuții, precum și ateliere practice de Neurofeedback susținute de experți renumiți. Printre speakerii de anul acesta se numără: Dr. rer. nat. Meike Wiedemann; Olga Kara, PhD; Dr. Horst Schneider; Saghar Vosough, Shemaila Saleem, MD, PhD; Dr. Henning Laugesen; Dr. Victoria Ibric, Dr. Roxana Toma, Dr. Cătălina Ciubotărescu, Dr. Roxana Sasu, Daniela Niță PhD și Florentina Alden, co-fondator Neurofeedback România.

Invitatul special este chiar Siegfried Othmer, co-fondatorul Metodei Othmer, metodă ultraperformantă de neurofeedback, care va intra în dialog online cu participanții.

De asemenea, dr. Roxana Sasu, medic român stabilit în SUA, care a lucrat împreună cu soții Othmer la dezvoltarea metodei de Neurofeedback ILF, va avea două intervenții speciale în cadrul evenimentului.

Ce este Neurofeedback-ul?

Neurofeedback-ul sau biofeedback-ul aplicat creierului este o terapie complementară noninvazivă de antrenare a funcțiilor de autoreglare a creierului, care constă în antrenarea directă a funcțiilor cerebrale, cu ajutorul cărora creierul învață să funcționeze mai eficient.

Terapia NFB a fost folosită încă din anii ’60 în SUA și, mai recent, în numeroase țări europene, de către o varietate de specialiști precum: psihiatrii, psihoterapeuți, medici, terapeuți ocupaționali, kinetoterapeuți. În România, Metoda Othmer a fost adusă pentru prima oară în anul 2019, în cadrul unui curs introductiv, organizat de către Neurofeedback România, dedicat profesioniștilor care își doreau să afle mai multe despre aspectele clinice ale neurofeedbackului.

La ce ajută Metoda Othmer?

Printre afecțiunile neuropsihologice asupra cărora neurofeedback-ul și-a dovedit eficiența se numără: depresie, anxietate, ADHD, Alzheimer, autism, dependența de substanțe psihoactive sau chiar tulburările de somn. De asemenea, neurofeedback-ul abordează afecțiuni ale creierului precum crize epileptice, tulburări de spectrul autist și paralizii cerebrale.

Înscrieri ACAN

Conferința ACAN va avea loc anul acesta pentru prima oară în România, în perioada 7-8 iunie, la Hotel Caro din București.

Evenimentul va avea două secțiuni, una dedicată vorbitorilor de limba engleză și una dedicată vorbitorilor de limba română. Cele două conferințe vor avea loc în tandem, iar participanții pot lua parte la oricare dintre acestea, în funcție de interesul față de temele de discuție. Înscrierile se fac pe ACAN International sau ACAN România, iar practicienii români beneficiază de o reducere de 50% a taxei de participare.

Despre ACAN

ACAN reprezintă un eveniment unic, dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății mintale și domenii conexe care își doresc să aprofundeze subiectul Neurofeedback-ului, să cunoască alți profesioniști și practicieni Neurofeedback și să afle despre progresele și inovațiile din acest domeniu.

ACAN 2024 este organizat de Neurofeedback România în colaborare cu BEE Medic, furnizor global de echipamente medicale și accesorii pentru practicienii din domeniul sănătății mintale și sponsorizat de Amistim, unul din principalii furnizori de tehnică medicală din sud-estul Europei și zona Balcanică.

Despre Neurofeedback România

Neurofeedback România este singurul furnizor de cursuri de Neurofeedback ILF de pe teritoriul țării, autorizat de BEE Medic, furnizor global de echipamente medicale, care reunește o comunitate de specialiști Neurofeedback de peste 200 de membri în România și peste 10.000 de practicieni în străinătate. Următorul curs de Neurofeedback metoda Othmer de pe teritoriul României se va desfășura în perioada 20-24 noiembrie 2024. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul https://neurofeedback-romania.ro/

Text și foto: PR Eveniment/eventzapr

 

spot_img

Articole asemănătoare

Fascinant: Cara și un grup de polițiști de frontieră, la o tabără din Vadul lui Vodă. Foto

Fascinant: Cara și un grup de polițiști de frontieră, la o tabără din Vadul lui Vodă, Republica Moldova. Foto. Această poveste frumoasă o redăm în continuare.

Expoziția „Semințe din Grădina Botanică Macea” este deschisă pentru public la … FOTO

Expoziția „Semințe din Grădina Botanică Macea” este deschisă pentru public la ... Pentru a afla unde și alte amănunte, citim materialul care urmează.

Ediție aniversară. Un deceniu de poveste cu și despre Tradiție. Azi, poartă o ie sau o cămașă tradițională și vei avea acces gratuit!

Ediție aniversară. Un deceniu de poveste cu și despre Tradiție. Mai multe amănunte putem citi în continuare. Zece ani de poveste în care Muzeul ASTRA a crescut o comunitate dedicată iei și cămășii tradiționale la Sibiu.

Mare sărbătoare la români: Sânzienele și nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Mare sărbătoare la români: Sânzienele și nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Potrivit calendarului ortodox, azi 24 iunie 2024, Sânzienele sau Drăgaica sunt sărbătorite de toți românii indiferent unde s-ar afla, în țară sau peste hotare.