marți, martie 21, 2023
12.7 C
București
spot_img

Control comun moldo-ucrainean în punctul „Palanca-Mayaki-Udobnoie”

Persoanele care vor traversa frontiera moldo-ucraineană prin punctul de trecere a frontierei  „Palanca-Mayaki-Udobnoie” vor fi supuse unui singur control, iar timpul de așteptare în vamă se va reduce considerabil.

Premierul Pavel Filip şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au participat, săptămâna trecută, la inaugurarea noului punct comun de trecere.

În premieră, la Palanca a fost construit un post de control pietonal pentru oamenii care au terenuri agricole după şoseaua Odesa-Reni. Prin acest post, frontiera va putea fi traversată pe jos sau cu bicicleta.

Noul punct de trecere a fost construit în cadrul unui proiect implementat de PNUD Moldova, în valoare de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova.

Actualmente, controlul comun este aplicat în șase puncte de trecere: „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmențî”, „BriceniRossoșanî”, „Giurgiulești-Reni”, „Cuciurgan-Pervomaisc” și  „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole