Copiii și tinerii ieșiți din internate vor primi asistență specializată

Date:

Share post:

Copiii și tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire alternativă (internate) din R. Moldova vor avea acces la servicii sociale de susținere, cum ar fi: Centrul de resurse și suport pentru copii și tineri și Locuința socială asistată.

Majoritatea tinerilor, care ies din îngrijirea alternativă, se confruntă cu probleme precum: insuficiența resurselor financiare, lipsa unei locuințe, imposibilitatea de a continua studiile, dificultăți la angajarea în câmpul muncii, cunoștințe limitate despre viața independentă, dificultăți de adaptare, discriminare/stigmatizare etc.

De asemenea, mulți din acești tineri sunt supuși mai frecvent violenței, exploatării și traficului, decât tinerii care au crescut în familii biologice, fiind mult mai ușor influențați și neavând persoane de referință cărora să le ceară un sfat sau ajutor.

De aceea, începând de astăzi, acești tineri vor avea unde să se adreseze. În cadrul Centrului de resurse și suport pentru copii și tineri, aceștia vor primi consultanță și suport pentru angajarea în câmpul muncii, ghidarea în carieră, informații privind respectarea drepturilor acestora și de care servicii și alocații sociale pot beneficia de la stat.

Există o singură condiție și anume că aici, în locuința socială asistată, tinerii vor putea fi cazați temporar, atâta timp cât nu au o locuință sau un loc de muncă.

Menționăm că aceste servicii au fost dezvoltate de Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, în parteneriat cu Asociația Obștească „Lumos Foundation Moldova”.

Cristina STRATULAT

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.