Copiii și tinerii ieșiți din internate vor primi asistență specializată

Date:

Share post:

Copiii și tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire alternativă (internate) din R. Moldova vor avea acces la servicii sociale de susținere, cum ar fi: Centrul de resurse și suport pentru copii și tineri și Locuința socială asistată.

Majoritatea tinerilor, care ies din îngrijirea alternativă, se confruntă cu probleme precum: insuficiența resurselor financiare, lipsa unei locuințe, imposibilitatea de a continua studiile, dificultăți la angajarea în câmpul muncii, cunoștințe limitate despre viața independentă, dificultăți de adaptare, discriminare/stigmatizare etc.

De asemenea, mulți din acești tineri sunt supuși mai frecvent violenței, exploatării și traficului, decât tinerii care au crescut în familii biologice, fiind mult mai ușor influențați și neavând persoane de referință cărora să le ceară un sfat sau ajutor.

De aceea, începând de astăzi, acești tineri vor avea unde să se adreseze. În cadrul Centrului de resurse și suport pentru copii și tineri, aceștia vor primi consultanță și suport pentru angajarea în câmpul muncii, ghidarea în carieră, informații privind respectarea drepturilor acestora și de care servicii și alocații sociale pot beneficia de la stat.

Există o singură condiție și anume că aici, în locuința socială asistată, tinerii vor putea fi cazați temporar, atâta timp cât nu au o locuință sau un loc de muncă.

Menționăm că aceste servicii au fost dezvoltate de Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, în parteneriat cu Asociația Obștească „Lumos Foundation Moldova”.

Cristina STRATULAT

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.