Copiii din R. Moldova, plasați în servicii alternative de îngrijire, vor primi indemnizații zilnice

Date:

Share post:

Părinți plecați peste hotare. Temporar sau permanent. Unii se întorc, alții nu revin niciodată. Serviciul de asistență parentală profesionistă, casele de copiii de tip familial și alte case de același gen reprezintă o alternativă pozitivă pentru acești copii. Fiecare dintre noi putem face un gest cât de mic pentru ei. Poate ca nu sunt mulți bani, dar gestul contează. O indemnizație în plus ajută la oferirea unor mici bucurii unor suflete pure și curate cum sunt copiii.

Copiii rămași temporar fără ocrotire părintească, precum și copiii rămași fără ocrotire părintească, plasaţi în Serviciul de Asistența parentală profesionistă, Casele de copii de tip familial, tutelă/curatelă, Case comunitare pentru copii în situaţie de risc și  Centrele de plasament pentru copiii separați de părinți, vor primi  indemnizații zilnice, începând cu clasa a 5-a până la împlinirea vârstei de 18 ani, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății Muncii Și Protecției Sociale din R. Moldova.

În acest sens, Guvernul a aprobat, la 18 aprilie 2018, Regulamentul cu privire la stabilirea şi plata indemnizaţiei zilnice pentru copii, care are drept scop ”sporirea bunăstării materiale a copiilor plasați în servicii de protecție de tip familial și comunitar, precum și dezvoltarea abilităților individuale ale acestora privind gestionarea rațională și eficientă a banilor personali”.

Astfel, cuantumul indemnizației zilnice va constitui 10 lei/mdl pe zi în zilele obișnuite, 100 de lei/mdl în ziua de naştere a copilului și 70 de lei/mdl în zilele de sărbătoare: Anul Nou, Naşterea lui Iisus Hristos, Ziua de Paşti, Ziua ocrotirii copilului, menționează același comunicat emis spre difuzare redacției noastre.

De asemenea, cuantumul indemnizaţiei zilnice, va fi indexat anual la 1 aprilie, în conformitate cu creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent.

În anul 2018, de indemnizația zilnică vor beneficia aproximativ 2600 de copii, iar în acest sens, în Legea bugetului de stat a Republicii Moldova au fost prevăzute, deja, mijloacele financiare în valoare totală de 10,4 mln. Lei/mdl.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova/Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.