Crearea unei grădini ca un refugiu

Date:

Share post:

Povestea unei grădini o găsim într-un mare ziar american, unde chiar reporterul povestește despre aventura cu propria gradină.

Povestea unei grădini americane

Crearea unei grădini ca un refugiu pentru polenizatori – și pentru mine însumi
Vara trecută, partenerul meu, Andrew, și cu mine am plantat o grădină pentru polenizatori într-un mic petic de curte în afara casei noastre din Vermont.

Ne-am gândit că poate vom atrage câțiva monarhi pe cale de dispariție, dar vestea s-a răspândit repede și am ajuns să construim cel mai tare bar de polenizatori din oraș.

Bondarii blănoși s-au atașat de plantele de ceapă ornamentală în formă de acadea. Colibri și-au strecurat nasul în hostasul de crin plantain și în tulpinile delicate de verbină purpurie. Fluturii amirali albi și-au deschis și închis aripile de zebră dungată pe conurile țepoase ale unei flori Pica Bella.

Am cutreierat grădina dimineața, când multe dintre albine încă dormeau de la ospățul din ziua precedentă. Le găseam încă agățate de un îndrăgit isop purpuriu, greutatea unei albine fiind suficient de semnificativă pentru a îndoi o tulpină delicată. Până la prânz, au trecut la amoniacul cu stea albastră, la mentă Little Trudy, la holly de mare și la pascăfloră, care au înflorit la începutul sezonului și au oferit hrană polenizatorilor care își construiesc cuiburile.

Grădina a fost o distracție binevenită în timpul unei perioade dificile. Andrew și cu mine încercasem să avem un copil, fără succes. Fiecare lună care trecea aducea speranță, apoi dezamăgire.

Credeam că tăierea și plivirea grădinii îmi va lua gândul de la toată incertitudinea, dar grădina abia dacă avea nevoie de întreținere. Polenizatorii păreau să-i iubească sălbăticia.

De câteva ori, am îmbrăcat mănuși de grădinărit și am cărat foarfeci de grădinărit afară pentru a tăia tulpinile și a le dovedi vecinilor că sunt un grădinar adevărat, dar albinele nu au acceptat.

A fost singura dată când m-au observat. Se învârteau în jurul capului meu ca și cum ar fi vrut să spună: “Încă nu am terminat cu asta!

Materialul pe larg click aici.

Foto: renovat.ro

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.