sâmbătă, ianuarie 28, 2023
0.3 C
București
spot_img

IGPF RM și FRONTEX, acțiune comună: nouă mașini cu probleme și două documente false. Foto

Pe parcursul lunii august 2022, angajații Poliției de Frontieră în conlucrare cu ofițerii FRONTEX au desfășurat activități operaționale comune pe linia combaterii traficului ilicit de autovehicule.

IGPF RM și FRONTEX, acțiune comună: nouă mașini cu probleme și două documente false. Foto

Sarcina de bază a acestei operațiuni a constituit acumularea informațiilor prin prisma analizei infracționale a persoanelor suspecte, inclusiv realizarea procedurii de intervievare ale acestora, verificarea amănunțită a mijloacelor de transport și actelor pentru autovehicule, precum și monitorizarea permanentă a situației operative întru prevenirea și combaterea posibilelor cazuri de trafic ilicit de transport.
În context, echipele mixte au acționat pe mai multe trasee din zona de frontieră, dar și în punctele de trecere a frontierei de stat Leușeni, Sculeni și Palanca.
Ca urmare, nouă mijloace de transport au fost indisponibilizate pe teritoriile subdiviziunilor de frontieră până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii legale.
Pe cazurile înregistrate: trei mașini au fost depistate ca fiind furate și figurau în dosarele pornite pe contrabandă, două vehicule aveau modificat numărul VIN Cod prin ștanțare, pentru alte două s-au prezentat certificate de înmatriculare falsificate, dar și două autoturisme descoperite pe consemnul INTERPOL.
Cea mai ieftină mașină ridicată s-ar estima la o valoare de cca 10 mii euro, iar cea mai scumpă – cca 20 mii euro.
Menționăm că astfel de operațiuni vor mai avea loc, unde în comun vor acționa echipajele formate din ofițerii de investigații, angajații Direcțiilor regionale și ofițerii FRONTEX, potrivit unui comunicat al Secției Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI, emis spre difuzare redacției Info Anunț.
Foto: Poliția de Frontieră a MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole