miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Câinele Nero a ajutat la depistarea unei capturi consistente. Despre ce este vorba. Foto

Doi șoferi de camion au prezentat asigurări auto falsificate, iar câinele de serviciu Nero a deconspirat intenția unui conațional de transportare ilegală a peste 9 200 de țigarete. Toate cazurile au fost înregistrate ieri, 1 septembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Câinele Nero a ajutat la depistarea unei capturi consistente. Despre ce este vorba. Foto

Prima persoană documentată este cetățean al Turciei, în vârstă de 53 de ani, șofer al unui camion cu remorcă. Acesta urma să tranziteze teritoriul Republicii Moldova, având ca destinație Turcia. Polițiștii de frontieră au stabilit că certificatele asigurare obligatorie de răspundere civilă auto ”Cartea Verde” atât a camionului, cât și a remorcii, prezentau indici vizibili de falsificare, actele ar fost emise de către o companie de asigurări din România.
Pe sensul de intrare în țară a fost depistat cel de-al doilea șofer de camion, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 31 de ani. Aceeași situație, asigurarea auto pentru camion era falsificată, în baza de date a autorității emitente nu exista așa document.
La audieri, ambii șoferi au declarat că nu cunosc nimic, dat fiind faptul că responsabili de perfectarea pachetului de documente ar fi reprezentanții firmelor transportatoare, unde aceștia activează.
Încheie șirul ilegalităților un tânăr de 32 de ani cu dublă cetățenie (RM/RO), planul căruia de a transporta ilegal țigări a fost deconspirat de patrupedul Poliției de Fronieră NERO.
Ca urmare a unei informații operative, ofițerii de investigație ai Direcției regionale SUD a IGPF și echipele mobile ale Serviciului Vamal au acționat în vederea verificării amănunțite a unui autoturism de model ,,Volkswagen Passat” care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova.
În cadrul măsurilor de control a fost implicat și Nero, care a confirmat bănuiala oamenilor legii despre prezența țigărilor în mașină. În rezultat au fost depistate peste 9 200 țigarete dosite într-un loc special amenajat – amplasat în podeaua unității de transport.
Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană, se arată în comunicatul informativ emis spre difuzare redacției Info Anunț.
Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost  indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor de caz. 
Foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole