Cum arată noile monede ale Regelui Charles al III-lea, dezvăluite de Monetăria Regală. Foto

Date:

Share post:

Prima dintre noile monede Regele Charles al III-lea a fost dezvăluită de Monetăria Regală, care va începe să intre în circulație din luna decembrie a acestui an.

Anunțată vineri, 30 septembrie 2022, Royal Minit a precizat că prima care va purta chipul noului rege va fi o nouă monedă de 50 p. În conformitate cu tradiția, imaginea îl va arăta pe rege privind spre stânga și în direcția opusă celor care poartă imaginea reginei Elisabeta a II-a.

Reversul monedei prezintă un desen care a apărut inițial pe coroana încoronării din 1953 și include cele patru sferturi ale armelor regale reprezentate în interiorul unui scut. Acesta înfățișează cele patru națiuni cu un trandafir, un ciulin, un trifoi și un praz.

De asemenea, va fi lansată o monedă comemorativă de 5 lire sterline, care prezintă pe revers două noi portrete ale regretatei regine, unul mai tânăr și altul mai în vârstă.

Reversul monedei. Foto: Royal Mint

Potrivit lui Nicola Howell, ofițer comercial (Commercial Officer) la Royal Mint, Regele Carol a lucrat îndeaproape cu sculptorul Martin Jennings pentru a concepe noile monede. De asemenea, se spune că a aprobat personal desenele și efigia.

Inscripționate cu inscripția latină “:: CHARLES III :: D :: G :: REX :: F :: D :: 5 POUNDS :: 2022”, așa cum scrie pe monedă, se traduce astfel: “Regele Carol al III-lea, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinței.”

Opinii avizate

Chris Barker, de la Muzeul Monetăriei Regale, a descris portretul ca reflectând-o pe regină ca fiind “demnă și grațioasă, ceea ce reflectă anii săi de serviciu.

“Cred că, dacă ne uităm în urmă la unele dintre portretele Elisabetei – în special la primul ei portret realizat de Mary Gillick – era mult mai idealizat.

“Acesta este mult mai mult al omului însuși, al individului, îi vezi liniile de pe față, anii de experiență și acea umanitate care transpare.”

Designul emblemei de pe noua monedă a fost creat de artistul John Bergdahl și va face parte dintr-o colecție mai largă de monede comemorative.

Doamna Howell, citată de media internațională, a declarat: “Ne așteptăm ca clienții să înceapă să primească gama comemorativă începând cu luna octombrie, iar apoi ne așteptăm ca moneda circulantă comemorativă de 50 de pence să apară în mărunțișul oamenilor probabil din decembrie.”

Noile monede ale regelui Charles al III-lea vor fi probabil populare, la fel ca și noua monedă de 5 lire sterline, care se așteaptă să fie achiziționată de colecționari.

Editor: Filip Gheorghe

Foto: Royal Mint

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.