Cum arată o mașină care a fost dată în urmărire de Interpol și descoperită azi la vama moldovenilor

Date:

Share post:

Angajații Poliției de Frontieră a Republicii Moldova cercetează doi șoferi pentru deținerea actelor oficiale false, dar și conducerea unui autoturism căutat pe INTERPOL. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.
În primul caz, la linia de control s-a prezentat la volanul unui autoturism, cetățeanul Turciei de 22 de ani. Printre documentele înmânate la control a fost și un permis de conducere,  care ar fi eliberat de autoritățile Ucrainei.
Din cercetarea amănunțită a documentului a rezultat depistarea indicilor de falsificare.  La cele stabilite, străinul a comunicat că ar fi studiat la școală auto și totul l-ar fi costat 5500 de grivne. Cetățeanului turc i-a fost autorizată intrarea în Moldova,  doar că a fost înlăturat de la volanul mașinii.
A rămas fără mașină, până la elucidarea circumstanțelor,  un conațional de 42 de ani, originar din raionul Hâncești. Bărbatul s-a apropiat pe direcția ieșire din țară, la volanul mașinii de model Volvo V70, cu numere de înmatriculare italiene. Verificarea mijlocului de transport în baza de date INTERPOL, polițistul de frontieră a constatat că figurează ca fiind căutat de către autoritățile din Italia.
Șoferul mașinii a rămas uimit de cele depistate deoarece, după cum a declarat, mașina a fost achiziționată în anul 2021 de la un prieten, pe când se afla în Italia și era sigur de legalitatea posesiei anterioare a ei.
Autoturismul a fost ”indisponibilizat” pe teritoriul SPF Leușeni, după cum ne comunică PR-ul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
Foto: Poliția de Frontieră a RM
spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.