Cum să renovăm camera fără să supărăm copilul. Sfatul specialistului

Date:

Share post:

Copiilor le place să aibă un loc familiar în care să se poată întoarce și care să aibă în continuare lucrurile lor. În plus, îi place să fie în preajma amintirilor lui în timp ce lucrează.

Este aproape un clișeu: copiii pleacă la facultate, la primul lor loc de muncă sau la primul lor apartament, iar părinții sau îngrijitorii lor le transformă imediat dormitoarele în camere de artizanat sau săli de sport acasă.

Totuși, nu trebuie să fie neapărat așa. Este posibil să profitați de spațiul suplimentar fără a șterge toate semnele ocupantului anterior.

“Ar trebui să vă bucurați cât mai mult posibil de casa dvs.”, spune Ann Cariola, un designer de interior din afara orașului Chicago, specializată în a ajuta persoanele care au rămas singure, cu unul sau mai mulți copii. “De ce să nu o faci să fie grozavă pentru tine și copilul tău, astfel încât să nu pierzi acei ani de bucurie sau funcționalitate în casă?”.

Ia o pauză. Așteptați aproximativ o lună după ce s-au mutat înainte de a face schimbări majore în camerele copiilor, mai spune Cariola. Nu vreți ca ei să se simtă ca și cum v-ați fi spălat imediat pe mâini de ei. În plus, noua lor aventură s-ar putea să nu fie cea mai bună mișcare și s-ar putea să se întoarcă să locuiască sau să stea cu tine.

Perioada de așteptare este, de asemenea, o oportunitate de a planifica modul în care veți folosi spațiul și de a vă da seama de ce aveți nevoie, spune Laura Hodges, un alt designer de interior din Maryland. Este important exercițiul fizic? Atunci poate că veți dori un pat Murphy pentru mai mult spațiu pe podea. Veți prelua apeluri Zoom acolo?

Colaborarea este esențială. Schimbarea unui dormitor din copilărie fără a vă consulta copilul ar putea face ca procesul să fie inutil de emoțional, spune Hodges. Dacă doriți să zugrăviți pereții sau să schimbați cuvertura de pat, implicați-vă copiii în alegerea culorilor sau a modelelor și includeți-i în deciziile privind amintirile și arta de perete.

“Sunt acele lucruri mărunte care îi fac să simtă că încă fac parte din familie, că sunt încă bineveniți, că este încă spațiul lor, că este încă sanctuarul lor”, spune Hodges, citat de media.

Încorporarea esteticii preferate de copilul dumneavoastră, cum ar fi modernul de la mijlocul secolului al XIX-lea sau boho, poate asigura, de asemenea, că spațiul încă se simte special pentru ei, spune Hodges. Și, neapărat, să păstrați un loc pentru ca ei să facă lucrurile care le plac, spune ea, cum ar fi o zonă pentru lectură sau un colț pentru pictură.

Text: Elena Ștefan

Foto: pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.