Cum să renovăm camera fără să supărăm copilul. Sfatul specialistului

Date:

Share post:

Copiilor le place să aibă un loc familiar în care să se poată întoarce și care să aibă în continuare lucrurile lor. În plus, îi place să fie în preajma amintirilor lui în timp ce lucrează.

Este aproape un clișeu: copiii pleacă la facultate, la primul lor loc de muncă sau la primul lor apartament, iar părinții sau îngrijitorii lor le transformă imediat dormitoarele în camere de artizanat sau săli de sport acasă.

Totuși, nu trebuie să fie neapărat așa. Este posibil să profitați de spațiul suplimentar fără a șterge toate semnele ocupantului anterior.

“Ar trebui să vă bucurați cât mai mult posibil de casa dvs.”, spune Ann Cariola, un designer de interior din afara orașului Chicago, specializată în a ajuta persoanele care au rămas singure, cu unul sau mai mulți copii. “De ce să nu o faci să fie grozavă pentru tine și copilul tău, astfel încât să nu pierzi acei ani de bucurie sau funcționalitate în casă?”.

Ia o pauză. Așteptați aproximativ o lună după ce s-au mutat înainte de a face schimbări majore în camerele copiilor, mai spune Cariola. Nu vreți ca ei să se simtă ca și cum v-ați fi spălat imediat pe mâini de ei. În plus, noua lor aventură s-ar putea să nu fie cea mai bună mișcare și s-ar putea să se întoarcă să locuiască sau să stea cu tine.

Perioada de așteptare este, de asemenea, o oportunitate de a planifica modul în care veți folosi spațiul și de a vă da seama de ce aveți nevoie, spune Laura Hodges, un alt designer de interior din Maryland. Este important exercițiul fizic? Atunci poate că veți dori un pat Murphy pentru mai mult spațiu pe podea. Veți prelua apeluri Zoom acolo?

Colaborarea este esențială. Schimbarea unui dormitor din copilărie fără a vă consulta copilul ar putea face ca procesul să fie inutil de emoțional, spune Hodges. Dacă doriți să zugrăviți pereții sau să schimbați cuvertura de pat, implicați-vă copiii în alegerea culorilor sau a modelelor și includeți-i în deciziile privind amintirile și arta de perete.

“Sunt acele lucruri mărunte care îi fac să simtă că încă fac parte din familie, că sunt încă bineveniți, că este încă spațiul lor, că este încă sanctuarul lor”, spune Hodges, citat de media.

Încorporarea esteticii preferate de copilul dumneavoastră, cum ar fi modernul de la mijlocul secolului al XIX-lea sau boho, poate asigura, de asemenea, că spațiul încă se simte special pentru ei, spune Hodges. Și, neapărat, să păstrați un loc pentru ca ei să facă lucrurile care le plac, spune ea, cum ar fi o zonă pentru lectură sau un colț pentru pictură.

Text: Elena Ștefan

Foto: pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Maia Sandu le-a urat succese și noroc sportivilor moldoveni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto

Maia Sandu le-a urat succese și noroc sportivilor moldoveni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Iată că s-a dublat numărul de cereri electronice de acces în zona de frontieră. Foto

Iată că s-a dublat numărul de cereri electronice de acces în zona de frontieră, în prima jumătate a anului 2024. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open. Finala de dublu va începe la ora 14.30, iar cea de simplu nu înainte de 17.00. Redăm în cele ce urmează parcursul finalistelor până în ultimul act.

Noi informații: Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturi la UniCredit Iași Open

Noi informații: Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturi la UniCredit Iași Open. După două ediții cu câte cel puțin o finalistă, în acest an România rămâne fără reprezentantă în fazele finale ale turneului WTA 250 UniCredit Iași Open