Curs de pictură pe lemn dedicat adulților și familiilor monoparentale

Date:

Share post:

Curs de pictură pe lemn dedicat adulților și familiilor monoparentale. Mai multe amănunte în materialul care urmează.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, organizează  Curs de pictură pe lemn dedicat persoanelor adulte și familiilor monoparentale.

Acesta este structurat pe un modul a câte trei ședințe fiecare, astfel: primul modul va avea loc în 18 iulie, 25 iulie și 22 august, iar modulul al doilea în  29 august, 5 septembrie și 12 septembrie, între orele 09:00 – 11:00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).

Activitatea cuprinde:

 • discuții interactive despre istoria picturii pe lemn;
 • prezentarea etapelor pregătirii lemnului;
 • pictarea unei icoane pe lemn;
 • vizitarea expoziției permanente de Etnografie din cadrul Muzeului Țării Crișurilor (cu accent pe colecția de icoane) și a expoziției de Artă.

Proiectul își propune:

 • consolidarea legăturilor intercomunitare prin aprecierea și cunoașterea reciprocă a moștenirii culturale;
 • dezvoltarea abilităților manuale și a simțului estetic;
 • învățarea prin exprimare liberă;
 • descoperirea resurselor și a potențialului artistic al fiecărei persoane;
 • stimularea creativității și imaginației;
 • cultivarea aprecierii pentru cultură și a respectului pentru artă;
 • identificarea și perfecționarea tehnicilor de pictură.

La finalul celor două module, va fi organizată o expoziție cu toate lucrările realizare  de

către cursanți, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A), la o dată care va fi comunicată ulterior finalizării modulelor.

Activitățile sunt organizate și susținute de Dalida Moga, educator muzeal, Andreea Pop, muzeograf și Amalia Moldovan, șef serviciu Relații Publice și Expoziții din cadrul  Muzeului Țării Crișurilor.

Cursul este gratuit și se desfășoară cu grup de maxim 10 persoane/modul, iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0772.081.499, de luni-vineri, în intervalul orar 09:30-15:30.

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.