De ce rasismul ar trebui să fie privit ca o problemă globală. Video

Date:

Share post:

Deși nimeni nu are o rețetă precisă pentru a eradica nedreptatea rasială în societate, cred cu tărie că un prim pas esențial este acceptarea conversațiilor dificile și a adevărurilor incomode pe care ne-am obișnuit să le evităm.

De ce rasismul ar trebui să fie privit ca o problemă globală. Video

Rasismul nu apare doar în forma sa cea mai extremă. Există într-adevăr un continuum (de gânduri și comportamente rasiste).

Acest adevăr evidențiază unul dintre motivele pentru care oamenii albi sunt atât de rapizi în a insista – “Nu sunt rasist!”.

Este pentru că cuvântul “rasism” a fost atât de bastardizat în cultura noastră încât îl recunoaștem doar în forma sa cea mai extremă. Adevărul este că cei mai mulți oameni de culoare (din fericire) nu se vor întâlni cu rasismul de tip “Cazul George Floyd 2020”. În schimb, vor întâmpina diverse dificultăți în societate și în traiul cotidian. Rasismul există în întreaga lume și trebuie tratat ca atare.

Acum câteva luni, mai multe înregistrări video cu grupuri etnice africane tratate inuman în Ucraina, au fost un alt memento care a dat de gândit despre motivul pentru care rasismul trebuie abordat ca o problemă globală și nu doar ca o preocupare internă în SUA.

La sfârșitul lunii februarie, mai multe videoclipuri au devenit virale pe rețelele de socializare, în care femei și tinere de culoare din Ucraina erau expuse la un rasism extrem. Unul dintre videoclipuri arată mai multe femei africane blocate la o frontieră ucraineană, pe o vreme aproape sub zero grade.

Rasismul global a fost o problemă permanentă. Ucraina, în special, a continuat să se confrunte cu atacuri constante motivate rasial împotriva rezidenților non-ucraineni. Cercetările care examinează rasismul în Ucraina au constatat că s-au făcut foarte puține lucruri pentru a aborda tensiunea rasială continuă și că autoritățile nu au adoptat încă un “corp cuprinzător de legi civile și administrative împotriva discriminării”. Antisemitismul este răspândit în țară.

Cu toate acestea, foarte puțini sunt trași la răspundere și urmăriți penal pentru declarații antisemite sau pentru publicarea de literatură antisemită. Există, de asemenea, cohorte mari de skinheads și neo-naziști în Kiev și în alte părți ale țării, care au vizat în mod violent tătarii și evreii. Și, din nou, forțele de ordine au făcut foarte puțin.

Persoanele de origine africană și asiatică care trăiesc în această țară au fost, de asemenea, victime ale rasismului și discriminării devastatoare. Deși populația africană din Ucraina este foarte mică, aceștia sunt ținte foarte vizibile și vulnerabile ale rasismului și xenofobiei. Ceea ce face ca rata violenței împotriva acestui grup să fie semnificativ de ridicată.

Autor: Maximilian Cotea

Foto: pixabay/video: youtube

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.