Decor unic: Cum să creați un bol de toamnă în trei pași simpli

Date:

Share post:

Decorul de toamnă ne ajută să creem un sentiment unic, de bucurie, mai ales când vine vorba de decorarea unui favorit foarte special … bolul de aluat al bunicii mele!

Există un mic secret care se află întotdeauna pe fundul bolului!

Și iată-l… atât de ușor. Începeți cu un strat de fasole uscată! Acestea servesc ca ancoră și, în cazul bolului de mai sus, oferă o suprafață plană cu care să lucrăm. În acest fel, nimic nu se pierde în partea mai adâncă a bolului.

Apoi, așezăm un strat de frunze, fructe de pădure, ghinde sau orice element pe care l-am ales ca bază. Orice tulpină poate fi ascunsă în bobițe și este la o parte. Dacă optați să adăugați lumânări, acesta ar fi, de asemenea, punctul în care le veți adăuga. Fasolea le ancorează și le menține stabile.

În cele din urmă, adăugați dovleceii și dovleceii sau alte elemente naturale pe care le folosiți, cum ar fi conurile de pin. De asemenea, puteți completa cu câteva frunze, ghinde sau fructe de pădure în plus, acolo unde este nevoie.

Și iată-l aici! Un minunat dovleac mic și verde care poate să fie vedeta acestei povești!

Vedeta aceste toamne rămâne dovleacul. Puteți include în interiiorul lui un aranjament unic și minunat de flori și frunze uscate, pe care le găsim în natură la tot pasul.

Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul, florile și semințele sale.

Cucurbita maxima este o plantă anuală cu tulpină flexibilă și agățătoare. Are frunze cordiforme (în formă de inimă), pentalobulate, de mărime mare și cu nervuri bine marcate; prezintă o abundentă pilozitate pe frunze și tulpină.

Florile sunt galbene și cărnoase. Fructul prezintă o mare variație (polimorfism): poate fi ovoidal sau sferic, de culoare verde sau portocaliu intens. Pulpa fructului este galbenă-portocalie, densă și cu gust dulce.

Dovleacul conține în interior numeroase semințe ovale, convexe și netede, de 2–3 cm lungime, care la rândul lor conține un miez alb și comestibil. Mărimea dovleacului variază între 25–40 cm diametru, deși există și cazuri excepționale.

Există varietăți de vară având fructul de culoare deschisă și semințe mai moi (varietate care se conservă puțin timp) și varietăți de iarnă care sunt mai seci și mai dulci, folosite în produsele de cofetărie (durata de conservare este mai lungă).

Imaginile sunt minunate. Are și un punct forte acest aranjament: nu se ofilește niciodată!

Editor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: pinterest

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.