Doi moldoveni, găsiți cu acte falsificate în PTF Costești

Date:

Share post:

Un permis de conducere și o carte de identitate cu semne de falsificare, au fost ridicate ieri, 6 iulie a.c., de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costeşti.

Ambele cazuri au fost consemnate pe direcţia de ieşire din țară și sunt vizați doi cetățeni ai Republicii Moldova.

În primul caz, un locuitor al orașului Dubăsari în vârstă de 21 ani, fiind în calitate de pasager al rutei Moldova – Franţa, a prezentat toate actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Ca rezultat al controlului, a fost depistată o carte de identitate, care ar fi  eliberată de autorităţile competente din România, cu semne rezonabile de falsificare.

Audiat, pasagerul a declarat poliţiştilor de frontieră că, prin intermediari, achiziționase documentul la  piața centrală din Chișinău, contra sumei de 250 de euro.

În cel de-al doilea caz, la un bărbat de 24 de ani, cu domiciliul în Soroca, care se deplasa spre Germania cu un microbuz de ocazie, a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc contrafăcut. Tânărul a recunoscut că şi-a perfectat ilegal actul, oferind pentru acesta suma de 100 de euro.

Documentele au fost ridicate și urmează a fi transmise către laboratorul de experiză din cadrul IGPF, iar polițiștii de frontieră cercetează faptele sub aspectul de comitere a infracțiunii, prevăzută de art.361/al.1 Cod Penal al RM.

Foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.