Două noi parcuri de joacă sunt inaugurate la Iași de Ziua Copiilor. FOTO

Date:

Share post:

Eveniment: Două noi parcuri de joacă aunt inaugurate în Iași de Ziua Copiilor.

Două locuri de joacă, amenajate în Parcul Expoziţiei, vor fi inaugurate astăzi de către autorităţile ieșene. Este vorba și despre primul spaţiu de joacă dedicat copiilor cu dizabilităţi, o investiţie de 1,9 milioane lei. Spaţiul de joacă are o suprafaţă de 1.200 mp şi cuprinde şi o zonă de relaxare pentru adulţi cu dizabilităţi.

Deschiderea oficială a avut loc începând cu ora 11.30. În acelaşi timp, Primăria va inaugura şi locul de joacă din apropiere, modernizat în cadrul unui alt contract.

Spaţiile de joacă conţin ansambluri (complexe de joacă cu tobogane), precum şi echipamente de sine stătătoare (leagăne, balansoare, căţărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness, alte echipamente specifice). Zona de relaxare pentru adulţii cu dizabilităţi cuprinde echipamente specifice”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, suprafaţa spaţiului de joacă este realizată din covor turnat din cauciuc, în condiţiile în care covorul sintetic are tematică specifică şi este personalizat pentru fiecare zonă.

Există două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 şi 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 şi 14 ani. Fiecare amplasament este dotat şi cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi)”, se mai precizează în comunicat.

Spaţiul de joacă a fost amenajat de o asociere de firme (Mag Consulting Project – Premium House), iar valoarea contractului a fost de 1,9 milioane lei. Odată cu inaugurarea acestui spaţiu, Primăria va da în exploatare şi un alt loc de joacă, în aceeași locație și anume Parcul Expoziţiei.

Cel de-al doilea spaţiu face parte din programul municipal de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. Acesta are o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi a fost modernizat de SC Sport Play SRL pentru o sumă de 1.451.800 lei”, se arată într-un comunicat Primăriei Municipiului Iași.

În contextul dat, Primăria Iași a oferit cadouri pentru 900 de copii: 631 proveniţi din familii defavorizate şi 269 de copii din familiile de ucraineni refugiate în Iaşi din cauza războiului. Biroul de presă al Primăriei a transmis că vor fi oferite pachete cu dulciuri, jocuri, articole sportive şi de papetărie în valoare de 140 de lei fiecare.

Evenimentul va mai cuprinde un moment artistic susţinut de Corul de Copii „Luceafărul”, Clasa de excelenţă coordonată de prof. Anca Apetroaei şi Grupul de dans modern coordonat de prof. Mihaela Budacă de la Palatul Copiilor. Acţiunea, potrivit ZdI, este organizată de către Direcţia de Asistenţă Socială în parteneriat cu mai multe ONG-uri. 

Foto (deschidere): wikipedia

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.