luni, septembrie 25, 2023
20.8 C
București
spot_img

Primul atelier de lucru privind crearea cardurilor de verificare rapidă

Un specialist din cadrul Direcției expertiza documentelor a IGPF Republica Moldova a participat la primul atelier de lucru privind crearea cardurilor de verificare rapidă (Quick Check Cards-QCC).
Reuniunea experților în domeniu a fost organizată la Secretariatul General INTERPOL din Lyon, Franța, în perioada 30 mai – 2 iunie 2023.
Proiectul „FIELDS (Frontex-INTERPOL Electronic Library Documents System)” presupune transferul structurat de cunoștințe de la specialiști/experți în documente către utilizatorul final comun-ofițerii în prima linie, înființarea grupurilor regionale de lucru (ALDO/SLDE) în cadrul Sistemului de documente electronice de biblioteca FRONTEX/ INTERPOL (FIELDS).
Sistemul FRONTEX QCC (Quick Check Card) se bazează pe tendințele recente de falsificare (analiza riscurilor), modus operandi (alerte de documente), afișează punctele cheie de detectare ale documentelor.
Atelierul de lucru a avut scop acumularea cunoștințelor în elaborarea descrierilor conform modelelor internaționale, cu extinderea ulterioară a bazei de date FIELDS în activitatea de serviciu a Poliției de Frontieră, combaterea fraudei documentare, efectuarea schimbului de informații. De asemenea, contribuția esențială la dezvoltarea bazei de date FIELDS cu descrierea elementelor de securitate ale documentelor eliberate de Republica Moldova.
Informațiile ne-au fost oferite de Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM. 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole