Primul atelier de lucru privind crearea cardurilor de verificare rapidă

Date:

Share post:

Un specialist din cadrul Direcției expertiza documentelor a IGPF Republica Moldova a participat la primul atelier de lucru privind crearea cardurilor de verificare rapidă (Quick Check Cards-QCC).
Reuniunea experților în domeniu a fost organizată la Secretariatul General INTERPOL din Lyon, Franța, în perioada 30 mai – 2 iunie 2023.
Proiectul „FIELDS (Frontex-INTERPOL Electronic Library Documents System)” presupune transferul structurat de cunoștințe de la specialiști/experți în documente către utilizatorul final comun-ofițerii în prima linie, înființarea grupurilor regionale de lucru (ALDO/SLDE) în cadrul Sistemului de documente electronice de biblioteca FRONTEX/ INTERPOL (FIELDS).
Sistemul FRONTEX QCC (Quick Check Card) se bazează pe tendințele recente de falsificare (analiza riscurilor), modus operandi (alerte de documente), afișează punctele cheie de detectare ale documentelor.
Atelierul de lucru a avut scop acumularea cunoștințelor în elaborarea descrierilor conform modelelor internaționale, cu extinderea ulterioară a bazei de date FIELDS în activitatea de serviciu a Poliției de Frontieră, combaterea fraudei documentare, efectuarea schimbului de informații. De asemenea, contribuția esențială la dezvoltarea bazei de date FIELDS cu descrierea elementelor de securitate ale documentelor eliberate de Republica Moldova.
Informațiile ne-au fost oferite de Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM. 
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.