Editorial de iarnă

Date:

Share post:

…Ligia Beatrice Vasilescu

Între bine și rău…

Să încep cu bine sau cu rău? Ce ați prefera? Eu am ales să începem cu binele… Acum, în luna decembrie, la Liceul de Limbi Moderne și  Management (LLMM), unde învață băiatul meu cel mare, am stat, noi, părinții, față în față cu toți profesorii claselor V-VIII. A trecut un an de când avem nu un singur profesor, ci zece …A trecut un an și am înțeles ca în acest interval de timp copiii noștri și-au găsit încet, încet, busola. A trecut un an și copiii au înțeles că au o menire, o responsabilitate pentru viitor. Iar viitorul sunt ei. Liceul LLMM este o oază de Europa, Occident, o îmbinare perfectă de modernitate și tradiție. Modern este discursul profesorilor, relația elev-profesor prietenoasă și tradiție pentru că duc mai departe datinile și obiceiurile țării. Se atrage atenția la educația tehnologică (lucrul cu traforajul), educația plastică (pictura cu acuarele), aceasta însemnând tradiție. Și se ajunge la modernitate cu ajutorul unui foarte bun specialist IT, care prin exigență și seriozitate s-a făcut apreciat și stimat de toți elevii săi. Ședințele de ultimă generație părinte-profesor sunt o idée minunată pentru că numai împreună vom reuși ce ne-am propus și anume să dăm acestei țări oameni bine pregătiți, pentru care profesorii LLMM de astăzi pun bazele, fundamentul. Fără astfel de profesori, educația și desigur viitorul ar fi un vid. Dar, cu ajutorul lor, eu cred că este posibil să vedem pe undeva, la capătul unui tunel întunecat, o luminiță. Și cred că este bine chiar și o luminiță pâlpâiind decât nimic… Și ceva rău… Am început cu o notă optimistă, dar nu pot să nu povestesc despre un fapt care m-a întristat. Un stimat reprezentant al statului român a vorbit într-o emisiune televizată despre posibila sau imposibila UNIRE cu România. Nu sunt unionistă, cred în ceea ce spune și Europa, Unirea celor două țări, România și Basarabia se va face sub auspiciile europene, desigur, dacă R. Moldova își va continua parcursul european. Până acum, toți diplomații români aveau acest mesaj. Acum, de Ziua României, s-a găsit acest diplomat, tam-nesam, să spună ceva de genul – cum există curajul să se ceară Unirea în condițiile de astăzi ale R. Moldova? La această întrebare, un cunoscut, care dorește Unirea din generație în generație a întrebat, pe bună dreptate – Când va dori România Unirea, atunci când Republica Moldova va avea tot ce ii trebuie, va fi bogată și îmbelșugată? Păi atunci R. Moldova nu îi va mai trebui Unirea cu România…Da, am rămas pe gânduri. Revenind la ale noastre, o singură întrebare retorică am – Ce s-a întâmplat domnilor diplomați cu diplomația? De ce oare vă numiți diplomați dacă nu aveți nici cea mai elementară diplomație. Să fie diplomația pe calea dispariției sau diplomații vor dispărea precum dinozaurii…

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.