Educația, infrastructura și supremația legii sunt prioritățile Guvernului pentru 2018

Date:

Share post:

Educația, infrastructura drumurilor și supremația legii sunt trei cele mai importante priorități ale Guvernului pentru anul 2018. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul de televiziune Moldova 1. Prim-ministrul consideră că anul curent se pot înregistra progrese semnificative pe cele trei domenii, transmite IPN.
În domeniul justiției, Pavel Filip spune că este elaborată o reformă care va fi implementată în acest an, iar rezultatele vor fi imediat vizibile. „Cel mai importantă este evaluarea judecătorilor și trebuie să ne îngrijim cine vine în acest sistem”, a declarat Pavel Filip.
În ceea ce ține de educație, șeful executivului consideră că acest domeniu trebuie să fie o prioritate și pentru guvernele următoare. „Bogăția cea mai importantă a Republicii Moldova sunt oamenii, de aceea trebuie să investim în educație astfel încât capacitatea umană să poată produce valoare adăugată. Or, valoarea adăugată înaltă este în industriile unde este nevoie de multe cunoștințe. De aceea, inevitabil, Republica Moldova poate avea perspectivă doar în cazul când vom avea un sistem al educației bine dezvoltat și vom ridica capacitatea umană”, a spus șeful cabinetului de miniștri.
Fără o infrastructură dezvoltată, Moldova nu poate miza pe investiții și dezvoltare. „Anul acesta vom acorda mai mulți bani pentru reparația și construcția drumurilor. Vom încerca să mergem și pe dezvoltarea drumurilor nemijlocit în localități pentru că este important drumul de la poarta omului”, a declarat premierul Pavel Filip.                                                                                                                                                   (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.