joi, septembrie 29, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEEducația și sănătatea sunt domenii de excelență pe care România va continua...

Educația și sănătatea sunt domenii de excelență pe care România va continua să le sprijine în Republica Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 17 septembrie 2020 o vizită de lucru în UTA Găgăuzia ale cărei repere principale au fost următoarele, după cum se arată într-un comunicat de presă emis spre difuzre redacției INFO ANUNȚ:

  • evaluarea stadiului de construcție a noii clădiri a Liceului de limbă română „Mihai Eminescu” din Comrat proiect realizat cu contribuția semnificativă a Guvernului României;
  • participarea la ceremonia de înmânare a echipamentelor și materialelor medicale oferite de RoAid Spitalului Raional din Comrat în valoare de 45.000 euro, proiect inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României;
  • vizitarea Liceului nr.2 din Ceadîr-Lunga și donarea a câte 20 de manuale de învățare a limbii române pentru clasele I-IV.

Cu această ocazie, ambasadorul României a sintetizat principalii piloni pe care se fundamentează sprijinul României pentru Republica Moldova:

„Educația și sănătatea sunt domenii de excelență pe care România le-a sprijinit și va continua să le sprijine în Republica Moldova, indiferent de oamenii politici aflați la putere.

Susținerea pe care noi o acordăm de fiecare dată cu generozitate și din toată inima cetățenilor Republicii Moldova, nu este condiționată politic și nu depinde de limba vorbită sau de etnia beneficiarilor acesteia.

Totodată, urmărim ca sprijinul României să se completeze de o manieră armonioasă cu proiectele derulate de UE și celelalte state membre UE în Republica Moldova”.

Proiectul în valoare de 45.000 euro – „Dotarea cu echipament medical a Spitalului Raional din Comrat” a fost inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României.

Acesta a presupus achiziționarea a 8 echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale, pentru dotarea secției ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) din cadrul spitalului menționat, echipamente necesare asigurării serviciilor medicale pentru pacienții confirmați sau suspecți de infectare cu COVID-19.

Prin acest sprijin, România dorește să contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 din sudul Republicii Moldova.

Text: Comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova

Foto: Arhiva Info Anunț

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE