Exclusiv. Primele imagini și impresii de la Semimaraton Iași 2024

Date:

Share post:

Exclusiv. Primele imagini și impresii de la Semimaraton Iași 2024. Infoanunț, partener media la acest eveniment unic și fascinant din inima Moldovei.

Chiar dacă timpul de afară este morocănos, bucuria din sufletele celor înregistrați din vreme la Semimaraton Iași 2024 nu o poate întuneca nimeni și nimic. Sau mai bine spus, nici măcar meteo nu îi întoarce pe oamenii pasionați de mișcare din drumul lor.

Forțele de ordine prezente în teren
Forțele de ordine prezente în teren

Iar azi, duminică, 21 aprilie 2024, toate drumurile au dus la Iași. Infoanunț, încă de la primele ore ale dimineții, s-a aflat în mijocul oamenilor care s-au adunat cu mic cu mare din toate colțurile țării și nu numai. Iar colegul nostru, Bogdan Pintilii, ne-a transmis imagini unice, exclusive, de la fața locului.

Pregatiți de start. Momentul zero din punctul zero de pornire la Semimaraton Iași 2024
Pregatiți de start. Momentul zero din punctul zero de pornire la Semimaraton Iași 2024

Care este motivația pe care o găsim în substrat

Despre acest eveniment și motivația pe care o găsim în substrat, am mai scris în nenumărate rânduri. Ce putem spune este că acest eveniment unic din inima Moldovei reușește pe deplin să îmbine utilul cu plăcutul.

Un eveniment sportiv ce are ca scop …

Și aceasta deoarece Semimaraton Iaşi este un eveniment sportiv ce are ca scop promovarea mişcării (alergarea în aer liber) şi a unui stil de viaţă sănătos pentru un segment larg al populaţiei precum şi implicarea comunităţii locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale, și a copiilor pentru care supravieţuirea zilnică este adevărata competiţie.

Printre primii finaliști și desigur, medaliați, după prima cursă de 10 km
Printre primii finaliști și desigur, medaliați, după prima cursă de 10 km

În exclusivitate pentru Infoanunț, Monica Crețu, specialist comunicare Salvați Copiii Iași, ne-a relatat, cu mare bucurie: ”Anul acesta avem un număr record de participanți, sunt peste 2500 de alergători, adulți și copii, care se bucură de mișcare și de fapte bune. Alergăm cu inima, alergăm pentru ca cei mici și inocenți să aibă parte de un viitor mai bun. Om cu om schimbăm lumea în bine”.

Și perfect adevărat, pentru că, de la fața locului, colegul nostru Bogdan Pintilii ne-a transmis cifra afișată oficial de participanți: 2750 de alergători per total. Ulterior, cifra a fost confirmată de organizatorii minunatului eveniment.
Imagine alergători pe traseu
Imagine alergători pe traseu

Printre primii alergători care s-au ridicat pe podium, printre primii câștigători, s-a aflat un tânăr din Republica Moldova, de la Chișinău. Iar în traseu s-au înregistrat și anul acesta mai mulți pasionați de mișcare de peste Prut. Și nu au fost singurii.

Am descoperit în mulțime oameni pentru care mișcarea este un stil de viață. Daniela trăiește în afara României, dar este nelipsită de la astfel de evenimente. La Iași se află pentru al doilea an consecutiv pentru că energia de aici îi încarcă ”bateriile” pentru tot anul împrejur, după cum ea însăși ne-a mărturisit.

Și poveștile pot continua, dar ne vonm opri aici. Când alergăm cu inima, visele devin realitate, pentru noi, dar și pentru ceilalți semeni ai noștri, defavorizați, care au nevoie de ajutor și pe care îi putem ajuta, prin acțiunea noastră, cu bucurie în suflet și gânduri bune materializate…alergând.
Text: Ligia Beatrice Vasilescu, editor
Foto: Bogdan Pintilii, fotoreporter

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.