Lucrări de amenajare peisagistică urbană, imagini fascinante. Unde?

Date:

Share post:

Lucrări de amenajare peisagistică urbană, imagini fascinante. Unde? Și mai ales cine sunt cei care se află în spatele acestor realizări frumoase… Despre aceasta vorbim și noi în cele ce urmează.

Echipele Servicii Publice SA fac zilnic și în tot orașul lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, reparații la spațiile de joacă, curățenie pe alei și grădini, repară sau schimbă mobilierul stradal, semafoarele și indicatoarele rutiere.
🌲 O acțiune foarte așteptată de către ieșeni este campania de plantări de arbori pe albia râului Bahlui, între Podul de Piatră și Podul Tudor Vladimirescu.
Echipele SPI continuă să planteze zilnic zeci de arbori din speciile platan, mesteacăn, salcie, arțar roșu și mălin.
🌿 Totodată, echipele de la Servicii Publice SA lucrează intens la amenajarea Grădinii Copou și, pe lângă întreținerea gazonului, plantează flori, arbori și arbuști.
Băncile vechi vor fi înlocuite cu unele noi, care se vor alătura băncilor de tip carte imprimate cu poezii de Mihai Eminescu.
 
O activitate mai complicată decât pare este debarasarea spațiilor verzi de gunoaiele strânse în spatele gardurile vegetale îmbătrânite de pe străzile Mușatini și Roman-Vodă din cartierul Alexandru cel Bun.
Amplasamentele astfel eliberate vor fi transformate în spații verzi moderne și civilizate, așa cum s-a întâmplat în atâtea alte zone ale orașului.

Amenajarea aleilor, pregătirea …

Lucrări de amenajare peisagistică urbană mai complexe, care presupun amenajarea aleilor, pregătirea solului, montare de rulouri de gazon și plantări de arbuști, arbori și flori au avut loc în ultima perioadă.
Pe aleea Decebal și bulevardul Cantemir; între blocurile de pe strada Codrescu din Copou; în zona blocurilor 1002-1004 din cartierul Nicolina-CUG; între Muzeul Unirii și bulevardul Independenței, în Parcul Mitocul Maicilor; între blocurile vechi de pe bulevardul Păcurari; pe aleea Rozelor, în zona Cantemir; în cartierul Alexandru cel Bun; pe strada Decebal.
Despre aceasta a scris Primăria Municipiului Iași pe pagina oficială.
Foto.text: Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.