Exercițiu consular UNITY 2018

Date:

Share post:

Exercițiul consular UNITY 2018 a fost găzduit de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova pe data de 6 septembrie în incinta Detașamentului Căutare Salvare nr. 1 din Chișinău. Acesta a fost organizat împreună cu partenerii din România: Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Echipelor Consulare Mobile ale Ambasadei României la Chișinău, Consulatului General al României la Bălți și Biroului Consular al României la Ungheni.

La eveniment au participat secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, secretarul general MAE, Cosmin Dinescu, directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, seful IGSU Republica Moldova, general maior Mihail Harabagiu, reprezentanții din cadrul IGSU România, precum și un număr de observatori ai Serviciului European de Acțiune Externă.

Exercițiul a constat în simularea în realitate virtuală a unui accident feroviar produs în Ungheni, urmat de aplicarea practică a procedurilor de intervenție în situații de criză, pentru a asigura o reacție rapidă, eficientă și coordonată între echipele consulare mobile și cele de intervenție în situații de urgență.

UNITY 2018 a vizat și testarea și calibrarea procedurilor de lucru existente între Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Consular, și Departamentul pentru Situații de Urgență, create în sprijinul cetățenilor români în eventualitatea producerii unui astfel de incident complex, astfel încât capacitatea de reacție să fie unitară și permanent îmbunătățită.

Exercițiul a reprezentat o premieră, urmând a fi repetat și în alte țări pentru crearea de mecanisme de cooperare în cazul unor situații de urgență și situații de criză care necesită intervenție consulară.

Totodată, exercițiul UNITY 2018 a reafirmat disponibilitatea României în preluarea poziției de lead state în gestionarea situațiilor de criză în Republica Moldova pentru statele membre UE.

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.