Vulcănești: Servicii publice la un singur ghișeu

Date:

Share post:

Locuitorii raionului Vulcănești pot solicita, începând cu 6 septembrie, la un singur ghișeu servicii publice de documentare și evidență a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile, precum și alte servicii din domeniile de competență ale Agenției Servicii Publice.

La evenimentul de deschidere a Centrului Multifuncțional Vulcănești a participat deputatul Parlamentului Republicii Moldova Cornel Dudnic, președintele Adunării Populare Vladimir Cîssa, primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglo și conducerea ASP.

În acest centru vor fi deservite în condiții moderne atât persoanele fizice cât și cele juridice. Centrul multifuncțional este un concept nou de deservire care funcționează după principiul „open space” unde totul este la vedere, iar procesele sunt deschise și transparente. În scopul reducerii proceselor operaționale vom efectua digitalizarea tuturor arhivelor instituției pentru a scuti cetățenii de drumuri inutile”, a declarat vicedirectorul Agenției Vitalie Ciolac.

Edificiul este situat pe str. Lenin 93 B. În cadrul oficiului vor activa 12 operatori. Interiorul are un design modern și prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni cât și pentru angajații instituției. Solicitanții vor fi deserviți conform rândului electronic, iar pentru cei care așteaptă sunt amplasate bănci și ecrane pe care sunt afișate numerele de ordine. Pentru a spori calitatea prestării serviciilor, în toate centrele multifuncționale au fost instalate sisteme de supraveghere video și audio.

Precizăm că până în prezent în țară au fost deschise 26 de centre multifuncționale. Rezultatele unui sondaj realizat de ASP arată că peste 95 la sută dintre persoanele deservite în aceste oficii sunt mulțumite de activitatea angajaților și de condițiile din centre.

Foto: Agenția Servicii Publice

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.