sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Vulcănești: Servicii publice la un singur ghișeu

Locuitorii raionului Vulcănești pot solicita, începând cu 6 septembrie, la un singur ghișeu servicii publice de documentare și evidență a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile, precum și alte servicii din domeniile de competență ale Agenției Servicii Publice.

La evenimentul de deschidere a Centrului Multifuncțional Vulcănești a participat deputatul Parlamentului Republicii Moldova Cornel Dudnic, președintele Adunării Populare Vladimir Cîssa, primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglo și conducerea ASP.

În acest centru vor fi deservite în condiții moderne atât persoanele fizice cât și cele juridice. Centrul multifuncțional este un concept nou de deservire care funcționează după principiul „open space” unde totul este la vedere, iar procesele sunt deschise și transparente. În scopul reducerii proceselor operaționale vom efectua digitalizarea tuturor arhivelor instituției pentru a scuti cetățenii de drumuri inutile”, a declarat vicedirectorul Agenției Vitalie Ciolac.

Edificiul este situat pe str. Lenin 93 B. În cadrul oficiului vor activa 12 operatori. Interiorul are un design modern și prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni cât și pentru angajații instituției. Solicitanții vor fi deserviți conform rândului electronic, iar pentru cei care așteaptă sunt amplasate bănci și ecrane pe care sunt afișate numerele de ordine. Pentru a spori calitatea prestării serviciilor, în toate centrele multifuncționale au fost instalate sisteme de supraveghere video și audio.

Precizăm că până în prezent în țară au fost deschise 26 de centre multifuncționale. Rezultatele unui sondaj realizat de ASP arată că peste 95 la sută dintre persoanele deservite în aceste oficii sunt mulțumite de activitatea angajaților și de condițiile din centre.

Foto: Agenția Servicii Publice

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole