sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

FAO susține Republica Moldova în modernizarea sectorului agricol

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) va susține în continuare Republica Moldova în modernizarea sectorului agricol și în dezvoltarea unei agriculturi durabile și competitive.

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, vineri, la New York, cu directorul general al FAO, José Graziano da Silva. Cu această ocazie, șeful Executivului de la Chișinău a apreciat suportul oferit de FAO în diminuarea consecinţelor provocate de secetă, inundații, dar și în pregătirea producătorilor autohtoni pentru a face față cerințelor pieței UE. Pavel Filip a menționat că agricultura este un sector important al economiei naţionale, unde activează aproximativ 25% din populaţia țării, iar FAO este un partener de încredere al Guvernului în dezvoltarea acestui domeniu. „Ne dorim să modernizăm agricultura, să folosim tehnologii performante și aici suportul FAO este foarte important pentru noi”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a spus că vinificatorii din țara noastră au trecut prin încercări grele, când Federația Rusă a impus embargou la exportul de vinuri moldovenești, dar această decizie a avut și efecte pozitive. Astăzi, calitatea vinurilor moldovenești a crescut semnificativ și acestea sunt cu succes exportate pe piața UE. Totodată, Republica Moldova a solicitat creșterea cotelor de export pe piața europeană pentru struguri și mere, care sunt apreciate pentru calitatea lor.

José Graziano da Silva, care a vizitat țara noastră, s-a arătat impresionat de plantațiile vinicole, vinăriile, dar și vinurile moldovenești de o calitate foarte înaltă. Oficialul a declarat că Republica Moldova a fost selectată în calitate de stat prioritar pentru asistenţa FAO și va beneficia în continuare de sprijin în domeniile: creșterea competitivității sectorului agricol, promovarea agriculturii durabile şi a dezvoltării rurale.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole