FAO susține Republica Moldova în modernizarea sectorului agricol

Date:

Share post:

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) va susține în continuare Republica Moldova în modernizarea sectorului agricol și în dezvoltarea unei agriculturi durabile și competitive.

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, vineri, la New York, cu directorul general al FAO, José Graziano da Silva. Cu această ocazie, șeful Executivului de la Chișinău a apreciat suportul oferit de FAO în diminuarea consecinţelor provocate de secetă, inundații, dar și în pregătirea producătorilor autohtoni pentru a face față cerințelor pieței UE. Pavel Filip a menționat că agricultura este un sector important al economiei naţionale, unde activează aproximativ 25% din populaţia țării, iar FAO este un partener de încredere al Guvernului în dezvoltarea acestui domeniu. „Ne dorim să modernizăm agricultura, să folosim tehnologii performante și aici suportul FAO este foarte important pentru noi”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a spus că vinificatorii din țara noastră au trecut prin încercări grele, când Federația Rusă a impus embargou la exportul de vinuri moldovenești, dar această decizie a avut și efecte pozitive. Astăzi, calitatea vinurilor moldovenești a crescut semnificativ și acestea sunt cu succes exportate pe piața UE. Totodată, Republica Moldova a solicitat creșterea cotelor de export pe piața europeană pentru struguri și mere, care sunt apreciate pentru calitatea lor.

José Graziano da Silva, care a vizitat țara noastră, s-a arătat impresionat de plantațiile vinicole, vinăriile, dar și vinurile moldovenești de o calitate foarte înaltă. Oficialul a declarat că Republica Moldova a fost selectată în calitate de stat prioritar pentru asistenţa FAO și va beneficia în continuare de sprijin în domeniile: creșterea competitivității sectorului agricol, promovarea agriculturii durabile şi a dezvoltării rurale.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.