Fără cazier contravențional la solicitarea serviciilor prestate de ASP

Date:

Share post:

Agenția Servicii Publice a exclus necesitatea prezentării cazierului contravențional la perfectarea serviciilor prestate, după ce, anterior, premierul Pavel Filip a solicitat simplificarea procedurilor, dar și reducerea numărului de acte solicitate de la cetățeni. Informația din cazierul juridic va fi accesată de către angajații ASP prin intermediul sistemelor informaționale.

Până în prezent, ASP solicita cazierul contravențional la perfectarea unor servicii ce țin de documentarea conducătorilor auto și înmatricularea transportului.  Odată cu optimizarea proceselor operaționale de prestare a serviciilor publice, la solicitarea duplicatului certificatului de înmatriculare sau a duplicatului plăcilor de înmatriculare, proprietarii de vehicule vor completa și anexa la cerere o declarație pe proprie răspundere privind pierderea, furtul sau deteriorarea acestora.

În scopul armonizării cadrului normativ naţional în domeniul înmatriculării şi evidenţei vehiculelor la prevederile legislaţiei comunitare, simplificării procedurii de înmatriculare a mijloacelor de transport,  la 1 martie 2018 au fost puse în aplicare noile Reguli de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor. Tot atunci a fost exclusă necesitatea prezentării mai multor documente precum: certificatul înregistrării de stat în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice; adeverinţa  despre codurile atribuite şi datele bancare în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice și certificatul cu privire la cetăţenia conducătorului auto la înmatricularea vehiculului pe numele întreprinderii mixte.

De asemenea, începând cu primăvara anului curent, au fost puse în circulaţie certificatele de înmatriculare de model nou, ce conțin date noi referitoare la “Categoria vehiculului” şi “Tipul caroseriei”, iar din partea vizibilă a documentelor a fost exclusă informaţia cu privire la numărul de identificare al motorului autovehiculului. Prețul noilor documente a rămas neschimbat.

Autor: Sofia Filip
Foto: Agenția Servicii Publice
spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.