vineri, iunie 2, 2023
17.6 C
București
spot_img

Fără vize în Republica Moldova

Cetățenii a 33 de state nu vor avea nevoie de obținerea vizelor la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. O decizie în acest sens a luat Cabinetul de miniștri în ședința sa din 17 ianuarie 2017, transmite IPN. Acestea sunt state din America de Sud, America Centrală, Asia, care în prezent au un regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Primele șapte state din cele 33 au ridicat deja în mod unilateral obligativitatea deținerii vizelor de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova. Totodată, autoritățile de la Chișinău vor iniția discuții cu celelalte state pentru a asigura eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni.

Libera circulație a persoanelor facilitează interacțiunea dintre oamenii de afaceri, creează premise pentru sporirea exporturilor de mărfuri, dar și pentru valorificarea potențialului turistic și cultural al țării. Acest document urmează a fi expediat Parlamentului pentru examinare.                                                                  (Ion Panfil)

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole