Fără vize în Republica Moldova

Date:

Share post:

Cetățenii a 33 de state nu vor avea nevoie de obținerea vizelor la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. O decizie în acest sens a luat Cabinetul de miniștri în ședința sa din 17 ianuarie 2017, transmite IPN. Acestea sunt state din America de Sud, America Centrală, Asia, care în prezent au un regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Primele șapte state din cele 33 au ridicat deja în mod unilateral obligativitatea deținerii vizelor de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova. Totodată, autoritățile de la Chișinău vor iniția discuții cu celelalte state pentru a asigura eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni.

Libera circulație a persoanelor facilitează interacțiunea dintre oamenii de afaceri, creează premise pentru sporirea exporturilor de mărfuri, dar și pentru valorificarea potențialului turistic și cultural al țării. Acest document urmează a fi expediat Parlamentului pentru examinare.                                                                  (Ion Panfil)

 

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.