Integrarea străinilor în R. Moldova continuă

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind integrarea străinilor pentru anul 2018, transmite IPN. Potrivit notei informative a documentului, acțiunile prevăzute vor asigura implementarea uniformă a legislației în domeniul integrării străinilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O atenție deosebită este acordată implicării în proces a autorităților publice locale şi societăţii civile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la 30 iunie 2017 aveau dreptul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova 18,9 mii de străini, dintre care cu drept de ședere permanentă – 8,7 mii. Să muncească în Republica Moldova au venit 1067 de străini, iar la studii – 2688. Drept de ședere în Moldova aveau, la data menționată, și 588 de investitori.

Menționăm că la data de 30 septembrie 2017, în sistemul de azil erau înregistrate 477 de persoane, inclusiv 153 de refugiați. Cei mai mulți sunt din Ucraina, Afganistan și Siria.

Ion Panfil
Foto: pixabay.com

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.