Integrarea străinilor în R. Moldova continuă

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind integrarea străinilor pentru anul 2018, transmite IPN. Potrivit notei informative a documentului, acțiunile prevăzute vor asigura implementarea uniformă a legislației în domeniul integrării străinilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O atenție deosebită este acordată implicării în proces a autorităților publice locale şi societăţii civile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la 30 iunie 2017 aveau dreptul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova 18,9 mii de străini, dintre care cu drept de ședere permanentă – 8,7 mii. Să muncească în Republica Moldova au venit 1067 de străini, iar la studii – 2688. Drept de ședere în Moldova aveau, la data menționată, și 588 de investitori.

Menționăm că la data de 30 septembrie 2017, în sistemul de azil erau înregistrate 477 de persoane, inclusiv 153 de refugiați. Cei mai mulți sunt din Ucraina, Afganistan și Siria.

Ion Panfil
Foto: pixabay.com

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.