Spații speciale pentru părinți

Date:

Share post:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din R. Moldova s-a autosesizat ca urmare a relatărilor mai multor mămici, diferite opinii, postate pe rețelele de socializare privind prestarea serviciilor de foto și video de către agenți economici privați, în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic Municipal Nr.1. În acest sens, Ministerul a solicitat instituțiilor vizate informații cu privire la modalitatea de externare a femeilor din maternitate, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției noastre. Astfel, s-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiile menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc. Pornind de la faptul că nașterea unui copil este un eveniment familial,  Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare. În context,  Institutul Mamei și Copilului s-a conformat solicitării și nu a prelungit contractul cu Agentul economic care presta servicii de externare solemnă, iar în cazul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Ministerul a adresat o scrisoare Consiliului Municipal, care este în calitate de fondator, să ia în calcul aceleași recomandări.                                                                                                                     (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.