Fermierii moldoveni primesc tractoare

Date:

Share post:

Un lot de 106 tractoare achiziționat din contul unui grant oferit de către Guvernul Japoniei pentru implementarea proiectului privind agricultura conservativă (2KR), va fi distribuit agricultorilor moldoveni.

Până în prezent, peste 4.000 de agricultori și-au achiziționat tehnica necesară în cadrul acestui proiect, în condiții avantajoase, cum ar fi plată în rate, dobânda zero, fără garanție bancară sau gaj și cu posibilitatea de extindere a termenului de onorare a plăților. „Au fost create premise pentru ca oamenii să lucreze acasă. În această perioadă au fost create peste 30 de mii de locuri de muncă”,a declarat premierul Pavel Filip.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a relevat relațiile de prietenie dintre cele două țări. Potrivit ambasadorului, Japonia va continua să susțină dezvoltarea Republicii Moldova, crearea locurilor de muncă și proiectele cu impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

Aproape jumătate dintre terenurile agricole ale țării noastre sunt prelucrate cu tehnică procurată prin intermediul proiectului 2KR, susținut de Guvernul Japoniei. Acest proiect a însemnat o șansă de a moderniza felul în care lucrăm pământul. Parteneriatul dintre țara noastră și Japonia rămâne unul puternic, iar acest proiect continuă cu succes”, a spus ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Liviu Volconovici.

În total, în cadrul proiectului 2KR au fost acordate granturi în valoare de 24,5 milioane de dolari. Acestea sunt oferite sub formă de tehnică agricolă, până în prezent fiind procurate aproape 9.000 de unități.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.