Programul „Comunitatea mea”: 20,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea localităților din Republica Moldova

Date:

Share post:

Peste 100 de localități din țară vor beneficia, în următorii cinci ani, de asistență financiară pentru dezvoltare, în valoare totală de 20,5 milioane de dolari. Suportul pentru îmbunătățirea serviciilor publice, modernizarea infrastructurii și creșterea veniturilor la nivel local va fi oferit în cadrul Programul „Comunitatea mea”, lansat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Republica Moldova.

Prim-ministrul a subliniat importanța proiectului pentru administrația publică implicată în dezvoltarea comunităților și, în special, pentru cetățenii care vor resimți beneficiile acestuia în mod direct. Anul curent, oamenii din 20 de localități ale țării vor avea parte de servicii mai calitative, iar în perioada următoare, anual, de suport vor beneficia câte 35 de comunități selectate. „O parte din această asistență se referă la infrastructură, adică la proiecte concrete pentru cetățeni. Vorbim de drumuri, grădinițe, școli, apă, canalizare – ori tot ce înseamnă infrastructură dezvoltată reprezintă calitatea vieții pe care o vor avea oamenii în localitățile noastre”, a accentuat Pavel Filip.

De asemenea, premierul a menționat că realizarea programului va ajuta primarii să devină manageri buni și să gestioneze eficient banii publici: „De acest program vor beneficia cei care sunt bine organizați, cei care știu ce vor și au în vizorul lor anumite proiecte pentru dezvoltarea localităților”.

În context, premierul a menționat că obiectivele programului coincid cu prioritățile Executivului, care a lansat reforma administrației publice pentru a fortifica capacitățile funcționarilor în elaborarea unor politici de calitate.

Pentru oferirea instrumentelor necesare în activitatea reprezentanților APL, dar și susținerea constantă oferită Republicii Moldova, premierul a mulțumit partenerilor de la USAID, exprimând convingerea că suportul partenerilor de dezvoltare, dar și comunicarea permanentă între APC și APL vor contribui la depășirea dificultăților existente și realizarea în comun a unor proiecte importante.

De asistență în cadrul Programului „Comunitatea mea” vor beneficia autoritățile publice locale de nivelul I, grupurile civice și mediul de afaceri local care prin colaborare vor dezvolta comunitățile și vor îmbunătăți disponibilitatea și eficiența serviciilor publice din toată țara. Fiecare proiect de infrastructură prevăzut în cadrul programului valorează aproximativ 500 de mii de dolari.

Autor: Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.